Yalnız Mesajı Göster

Süt Kuzusu Kağıt Kebabı Tarifi - Süt Kuzusu Kağıt Kebabı Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Süt Kuzusu Kağıt Kebabı Tarifi - Süt Kuzusu Kağıt Kebabı Yapılışı





Süt Kuzusu Kağıt Kebabı Tarifi - Süt Kuzusu Kağıt Kebabı Yapılışı - Süt Kuzusu Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır?
Malzemeler :

1 kg süt kuzusu
1 adet kuzu karaciğeri
4 adet böbrek
10 adet yeşil soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı kekik
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı :

Kuzu karaciğerini yumurta büyüklüğünde parçalara doğrayın Kuzu böbreğini de üstündeki yağlarıyla birlikte dörde bölün

Yeşil soğanları yıkayıp birer santim uzunluğunda parçalar halinde doğrayın Birer demet maydanoz ve dereotunu ince kıyın

Büyükçe bir sahana kemikli olarak irice kuşbaşı kesilmiş süt kuzusunu ve karaciğeri böbrekleri koyun İçine yeşil soğanı dereotunu maydanozu kekiği karabiber ve tuzu da koyarak harmanlamak suretiyle hepsini birbirine karıştırın

Sonra bu karışık etleri üst üste yayılmış ve üstüne 3 çorba kaşığı margarin sıvanmış yağlı kağıdın üzerine alın kağıdın yanlarını etlerin üzerine çevirerek sardırın ve dört köşe bir paket yaparak iple sıkıca bağlayın

Paketin üstünü su ile ıslattıktan sonra bir tepsiye yerleştirin Tepsiyi kızgınca bir fırına koyarak 15- 2 saat arasında pişirin Sonra paketi fırından alarak üst kısmını bir makasla kesip atın alt kısmını da bir tabağa oturtun ve servis yapın (Fırında yağlı kağıdın yanmaması için paketi arada bir ıslatmalısınız)

Alıntı Yaparak Cevapla