Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Yelpaze Kebabı(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Yelpaze Kebabı(Resimli Anlatım)







Malzemeler:
  • 1 kg bostan patlıcan (Küçüklerinden)
Köftesi İçin:
  • 300 gr kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet orta boy kuru soğan (Rende)
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
Sosu İçin:
  • 3 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
Yapılışı:
  • Ön hazırlık olarak patlıcanları alacalı soyuyoruz
  • Soyulan patlıcanları geniş bir kabın içine alıp her tarafını tuzluyoruz
  • Patlıcanları yarım saat tuzda bekletiyoruz (Patlıcanların acı suyunun çıkması için)
  • Diğer tarafta köfte harcının hepsini karıştırarak güzelce yoğuruyoruz
  • Köfte şekli veriyoruz
  • Daha sonra patlıcanları yıkıyoruz
  • Kağıt havlu ile kuruluyoruz
  • Bıçakla uzunlamasına 2′ye kesiyoruz (Ayırmıyoruz)
  • Patlıcanların her tarafını yağlıyoruz
  • Tepsiyi yağlıyoruz
  • Kestiğimiz patlıcanların aralarına köfteyi koyuyoruz
  • Tepsiye dizdikten sonra 200 derecelik fırında patlıcanlar pişene kadar (Tahminen bir saat) pişiriyoruz
  • Diğer tarafta tavaya sıvıyağı rendelediğimiz domatesi sarımsağı koyup kısık ateşte pişiriyoruz
  • Sosu patlıcanların aralarına boşaltıyoruz 15-20 dakika daha pişirip servis yapıyoruz





















Kaynak: enfesyemektarificom

Alıntı Yaparak Cevapla