Konu
:
Patlıcanlı Yelpaze Kebabı(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Yelpaze Kebabı(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Yelpaze Kebabı(Resimli Anlatım)
Malzemeler:
1 kg bostan patlıcan (Küçüklerinden)
Köftesi İçin:
300 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet orta boy kuru soğan (Rende)
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
Sosu İçin:
3 adet domates
2-3 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak patlıcanları alacalı soyuyoruz
Soyulan patlıcanları geniş bir kabın içine alıp her tarafını tuzluyoruz
Patlıcanları yarım saat tuzda bekletiyoruz
(Patlıcanların acı suyunun çıkması için)
Diğer tarafta köfte harcının hepsini karıştırarak güzelce yoğuruyoruz
Köfte şekli veriyoruz
Daha sonra patlıcanları yıkıyoruz
Kağıt havlu ile kuruluyoruz
Bıçakla uzunlamasına 2′ye kesiyoruz
(Ayırmıyoruz)
Patlıcanların her tarafını yağlıyoruz
Tepsiyi yağlıyoruz
Kestiğimiz patlıcanların aralarına köfteyi koyuyoruz
Tepsiye dizdikten sonra 200 derecelik fırında patlıcanlar pişene kadar (Tahminen bir saat) pişiriyoruz
Diğer tarafta tavaya sıvıyağı rendelediğimiz domatesi sarımsağı koyup kısık ateşte pişiriyoruz
Sosu patlıcanların aralarına boşaltıyoruz
15-20 dakika daha pişirip servis yapıyoruz
Kaynak:
enfesyemektarifi
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul