Konu
:
Füme Etle Sarılmış Ve Fırınlanmış Hindi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Füme Etle Sarılmış Ve Fırınlanmış Hindi Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Füme Etle Sarılmış Ve Fırınlanmış Hindi Tarifi
MALZEMELER
3-4 kg
Ayıklanmış Hindi
6-8 Dilim Füme Hindi
200 gr
Tereyağı
Büyük Boy Folyo Kağıdı
İÇİN MALZEMESİ
1 Patates
1 Havuç
1 Kereviz
1 Elma
Ekmek İçi
Soğan
Sarmısak
Tuz
karabiber
Ekmekleri Islatacak Kadar Süt
HAZIRLANIŞI
Hindiyi seçerken 6-8 aylık ?palaz?ları tercih etmelisiniz
Fırında pişmeye daha müsait olurlar
Pişirmeden önce hindinin içinin tamamen temizlenmesi gerekir
Bunun için boyun kısmından açacağınız bir delikten yemek borusunu
yem torbasını
katısını ve ciğerlerini tamamen çıkarmalısınız
Ayrıca ayak ve kanatlarında kalan ince tüyler de alev üzerinde tütsülenmelidir
lyice temizlenen hindiyi düz bir zemine yatırın
Alt kısmından başlayarak elinizi çok dikkatlice hareket ettirerek deriyi
et kısmından ayırın
Bütün vücudun derisi ayrılınca iyice yumuşatılmış olan tereyağını deri ile et arasına sürün
Fırını iyice kızdırın (230-240 derece)
Hindinin iç kısmını tuzlayın
biberleyin
sebzeleri soyarak elma kabuğu ile ekmek içini sütle ıslatılmış olarak hindinin içine yerleştirin
Folyo kağıdını yayın
füme dilimlerinin yarısını yanyana dizin
Üzerine hindiyi oturtun
kalan dilimlerle hindinin üst kısmını kaplayın
Folyoyu çok sıkı kapatın
Sarma ve kapatma işleminin dikkatle ve çok sıkı yapılması gerekir
Kızgın fırında önce 1 saat
sonra ısısı 100-120 dereceye indirilmiş fırında hindinin kilosu kadar saat pişirin
(3 kg
hindi için 3 saat)
Bu tarifte kullanılan füme hindiyi büyük şarküterilerde bulabilirsiniz
Ancak damak alışkanlığınıza ve bütçenize göre miktar ve cinsini de değiştirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul