Yalnız Mesajı Göster

Enginarlı Bonfile Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Bonfile Tarifi





Enginarlı Bonfile Tarifi

Enginarlı Bonfile Tarifi
Enginarlı Bonfile yapılışı
Enginarlı Bonfile nasıl yapılır


Enginarlı bonfile malzemeleri

4 çorba kaşığı zeytinyağı

400 gr bonfile

2 orta boy havuç

4 temizlenmiş enginar

200 gr arpacık soğan

3 diş sarımsak

Yarım çay kaşığı tozşeker

4 defneyaprağı

Yarım demet dereotu

Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Tuz

Enginarlı bonfile:

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in et yemeği tarifleri listesinden iyi bir seçim

Bonfileyi ince uzun parçalar şeklinde dilimleyin Sarımsakları soyup incecik dilimleyin Arpacık soğanların kabuklarını soyun Havuçları temizleyip dilimleyin Dereotunu temizleyip iri doğrayın

Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp eti ekleyin ve kavurun Üzerini geçecek kadar su ekleyip hafif pişirin

Alüminyum folyodan 30*30 cm ebatlarında bir parça kesin Enginarları alüminyum folyonun ortasına yerleştirin Alüminyum folyonun kenarlarını yukarı doğru kaldırın Bonfile sarımsak soğan havuç ve defneyapraklarını enginarların içine paylaştırın Üzerine kalan zeytinyağını gezdirip şeker tuz karabiber ve dereotunu serpin Enginarlarını üzerine ve altına az kaynar su ekleyin Alüminyum folyonun kenarlarını enginarların üzerine kapatın

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla