Konu
:
Enginarlı Bonfile Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Enginarlı Bonfile Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginarlı Bonfile Tarifi
Enginarlı Bonfile Tarifi
Enginarlı Bonfile Tarifi
Enginarlı Bonfile yapılışı
Enginarlı Bonfile nasıl yapılır
Enginarlı bonfile malzemeleri
4 çorba kaşığı zeytinyağı
400 gr bonfile
2 orta boy havuç
4 temizlenmiş enginar
200 gr arpacık soğan
3 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tozşeker
4 defneyaprağı
Yarım demet dereotu
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Tuz
Enginarlı bonfile:
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in et yemeği tarifleri listesinden iyi bir seçim
Bonfileyi ince uzun parçalar şeklinde dilimleyin
Sarımsakları soyup incecik dilimleyin
Arpacık soğanların kabuklarını soyun
Havuçları temizleyip dilimleyin
Dereotunu temizleyip iri doğrayın
Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp eti ekleyin ve kavurun
Üzerini geçecek kadar su ekleyip hafif pişirin
Alüminyum folyodan 30*30 cm ebatlarında bir parça kesin
Enginarları alüminyum folyonun ortasına yerleştirin
Alüminyum folyonun kenarlarını yukarı doğru kaldırın
Bonfile
sarımsak
soğan
havuç ve defneyapraklarını enginarların içine paylaştırın
Üzerine kalan zeytinyağını gezdirip şeker
tuz
karabiber ve dereotunu serpin
Enginarlarını üzerine ve altına az kaynar su ekleyin
Alüminyum folyonun kenarlarını enginarların üzerine kapatın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul