Yalnız Mesajı Göster

Et Dolması Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Dolması Tarifi





Et Dolması Tarifi

Et Dolması Nasıl Yapılır
Resimli et dolması tarifi
Et dolması yapılışı
Et dolması Resimli tarif



Malzemeler

3 adet büyükçe dana göğüs eti
4-5 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı biber salçası

3/2 su bardağı pirinç
3-4 adet mantar
1 kuru soğan
1 yumurta (Haşlanmış)
Bir parça doğranmış maydanoz
Pul biber
Karabiber
Tuz
1-2 kaşık tereyağı


Yapılışı:

Öncelikle etleri uzun tarafından içine malzeme doldurabilecek şekilde kese gibi sivri bir bıçakla kesiniçine tuz ve karabiber serpinSarımsağı ezerek yağ ve salça ile karıştırın ve etin her tarafına sürün1 gece buzdolabında bekletin
Ertesi gün soğanı tencerede pembeleştirinmantarları doğrayarak soğana katınBiraz piştikten sonra pirinci ilave edinBir iki kez karıştırdıktan sonra baharatları ve tuzunu ilave ederek pilav gibi pişirinİndirene yakın maydanozu ve doğranmış yumurtayı ilave edip soğumaya bırakın
Etleri alarak pilavdan içlerine doldurun ve ağzını kürdanla teyel atar gibi sıkıştırınBaşka bir tencereye 2-3 kaşık yağ koyarak etlerin her iki tarafını da kızartınÜzerine soğanbiber ve bir domatesi dörde bölerek koyunÇok az su (çay bardağının çeyreği kadar) koyarak kısık ateşte yarım saat kadar demleyin
Etleri hafif soğuduktan sonra dilim dilim keserek salata yanında servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla