Yalnız Mesajı Göster

Bonfile Kebabı Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bonfile Kebabı Tarifi





Bonfile Kebabı Tarifi

Bonfile Kebabı Resimli
Bonfile Kebabı Nasıl Yapılır
Bonfile Kebabının Yapılışı



Malzemeler
  • 4 Adet bonfile
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
Terbiyesi için :
  • 1 Kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 Kahve fincanı süt
  • 1 Kahve fincanı yoğurt
  • Karabiber
Sos için :
  • 1 Kahve fincanı portakal suyu
  • 3 Çorba kaşığı domates püresi
  • Yarım tatlı kaşığı nişasta
  • 1 Çay kaşığı kişniş
  • Tuz karabiber
Pilav için :
  • 1 Su bardağı pirinç
  • 1 Çorba kaşığı susam
  • 1 Kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 Su bardağı su
  • Tuz
  • Bonfilenin buzdolabında bekleme süresi : En az 1-2 saat

Bonfile Kebabı tarifi[*]Önce bonfileleri zeytinyağı yoğurt süt ve karabiberle hazırlanan terbiyenin içine koyup buzdolabında 1-2 saat bekletin[*]Pilav için pirinci sıcak tuzlu suda en az yarım saat bekletin[*]Suyunu süzüp 3-4 defa bol su ile yıkayın ve suyunu süzün[*]Tencereye sıvıyağı alıp kızdırın[*]Susamları ekleyip susamlar altın sarısı renk alana dek kavurun[*]Ardından pirinçleri ekleyip şeffaflaşana dek kavurun[*]Sıcak suyu ekleyip suyunu çekene dek pişirin[*]Bonfileleri terbiyeden çıkarın[*]Sıvıyağda arkalı önlü hafifçe kızartın[*]Bonfileleri küçük bir fırın tepsisine alın[*]Tuz ve karabiber serpin[*]Önceden ısıtılmış fırında pişirin[*]Pişmesine yakın üzerine sosu dökün[*]Sos için ;bir kapta portakal suyu domates püresi nişasta tuz karabiber ve kişnişi karıştırın[*]Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak sosu koyulaştırın[*]Sosu bonfilelerin üzerine dökün[*]Pilav ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla