Konu
:
Fesleğenli Sebze Yahnisi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fesleğenli Sebze Yahnisi Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fesleğenli Sebze Yahnisi Tarifi
MALZEMELER
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 adet dolmalık kırmızıbiber
2 diş sarımsak
2 su bardağı tavuk suyu
3 adet patlıcan
1 adet kabak
10 adet bamya
6 adet domates
1 çorba kaşığı fesleğen
350 gram balkabağı
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Bir tutam karabiber
Bir tutam kırmızı pulbiber
1 çorba kaşığı sirke
HAZIRLANIŞI
Geniş bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın
Küp şeklinde kesilmiş dolmalık kırmızıbiberi ve kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin
Kısık ateşte biberler yumuşayana ve arpacık soğanları sararana dek kavurun
Sonra ince kıyılmış sarımsakları ekleyin
Sarımsağın rengi değiştikten sonra tavuk suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın
Kaynadıktan sonra ateşi kısıp sebzeleri 10 dakika daha pişirin
Bu arada ayrı bir tavayı ateşe oturtup
kızdırın
Küp şeklinde doğradığınız patlıcanları ve kabağı
bamyaları ekleyin
Yumuşamaya başlayana dek pişirin
Küp şeklinde doğranmış domatesleri
balkabağnı ve fesleğeni ilave edin
3 dakika daha pişirin
Sonra bu karışımı tencereye ekleyin
Hardalı
kırmızı toz biberi
kırmızı pulbiberi
karabiberi ve sirkeyi ilave edin
Tüm sebzeler iyice yumuşayana dek pişirin
Servis tabağına alarak
servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul