Konu
:
Mantarlı Kuzu Budu Sarması Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Kuzu Budu Sarması Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Kuzu Budu Sarması Tarifi(Resimli Anlatım)
MALZEMELER
• 2 adet kuzu budu
• Kuru soğan kabuklarıyla birlikte
• Sarımsak kabuklarıyla birlikte
• Etin içinden çıkan kemikler
• 1 su bardağı tavuk suyu
• 3 yemek kaşığı sirke
• Tuz
karabiber
• Yağlı kağıt
• Pamuk ipliği 2-3 metre kadar
İÇMALZEMESİ
• 500 gr
mantar
• 1 soğan (ince doğranmış)
• 150 gr
margarin (tereyağı ya da tereyağı ile sıvıyağ karışımı
)
• Tuz
karabiber
DIŞINDAKİ SOS MALZEMESİ
• 200ml
Beyaz sirke (içinden 3 yemek kaşığı alındıktan sonra kalan elma sirkesi)
• 200ml
tavuk suyu (bir su bardağı)
• Et
soğan
sarımsağın pişerken bıraktığı tepside kalan et suyu
YAPILIŞI
1
Uygun bir tencere içine çorbalık tavuk konur
tuz atılarak kaynatılır
Tavuk suyu hazırlanır
2
Mantarlar yıkanır
ayıklanır
ince kıyılır
3
Etin içinden kemikler bir bıçak yardımı ile çıkarılır
Yada kasaptan eti alırken alırken kemikler çıkarttırılıp
hazırlatılır ve çıkan kemikler de alınır
)
4
Et olabildiğince inceltilir
Et’e küçük kesikler atılır
Kalın olan yerleri bir bıçak yardımı ile açılır
5
Et ön işlem olarak tuz ve karabiber ile ovularak iç malzeme hazırlanıncaya kadar bekletilir
6
Başka bir kap içinde 3 yemek kaşığı sirke ve 1 su bardağı tavuk suyu
tuz karabiber eklenip 5 dakika pişirilir
7
Diğer tarafta Margarin eritilir
Soğanlar ilave edilip
pembeleştirilir
8
Soğanlara mantarlar ilave edilir
mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur
9
Et uygun bir zemine yayılır ortasına hazırlanan mantarlı harç konur
Önce iki kenar
daha sonra harcın arkasında kalan kısım dıştan içe doğru yuvarlanarak rulo şeklinde sarılır
10
Pamuk iplik ile etin etrafı dolaştırılarak sıkıca bağlanır
İyi bağlanmazsa et açılır
11
İp ile bağlanan et ayrıca yağlı kağıda da sarılarak fırın tepsisine konur
12
Tepsideki etin yanına kuru soğan
sarımsak
kemikler ve hazırlanan sirkeli tavuk sulu karışım(6
Madde) dökülerek
200 derece fırında 45 dakika ya da 1 saat pişirilir
13
Pişirme esnasında suyu kontrol edilip
su takviyesi yapılır
Etin pişip pişmediği kontrol edilip
Pişince fırından alınır ve 15 dakika dinlendirilir
14
Yine başka bir küçük tencere içinde kalan 1 su bardağı sirke
1 su bardağı tavuk suyu ve etin tepsisinde biriken su karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir
Üzerine tekrar bir su bardağı normal su ilave edilerek kaynatmaya devam edilir
Yoğunlaşınca tuzu karabiberi ekildikten sonra dilimlenen butların üzerine dökülerek servis edilir
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul