Konu
:
Bıldırcın Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bıldırcın Dolması Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bıldırcın Dolması Tarifi
Bıldırcın Dolması Tarifi
Hürrem Sultanın Aşerdiği Bıldırcın Dolması Yapılışı
bıldırcın dolması yapılışı malzemeleri
bıldırcın dolması nasıl yapılır
bıldırcın dolması tarifi yapılışı
Malzemesi: (6 kişilik)
6 orta boy bıldırcın
1+1/2 çorba kaşığı kuşüzümü
6 çorba kaşığı tereyağ
1+1/2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 büyük soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 bardak pirinç
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı tarçın
3+1/2 bardak su
Hazırlanışı:
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın
Ön hazırlık olarak
bıldırcınları ütü-leyip yıkayın
Pirinci ayıklayıp ılık tuzlu suda bir saat dinlendirin
Soğam yemeklik doğrayın
Kuşüzümünü ayıklayıp
üstünü örtecek kadar ılık suya koyun
Orta boy bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritin
Yağ erir erimez
bıldırcınları tavaya koyup
alt-üst ederek
her iki yanlarını da 2′şer dakika kızartın
Tavayı ateşten alıp
bıldırcınları bir servis kabına aktarın
Orta boy bir tencereye kalan 4 çorba kaşığı tereyağı koyup
orta ateşte eritin
Yağ erir erimez
soğanı ilave edip
bir dakika kadar kavurun
Soğan pembeleşmeye başlayınca bir tel süzgeçten süzeceğiniz pirinci
aynı şekilde süzeceğiniz kuşüzümünü
dolmalık fıstığı
tuzu
biberi ve tarçını ilave edin
Sık sık karıştırarak
3-4 dakika kavurun
Tencereye 1 1/2 bardak su katıp
ağır ateşte
10 dakika pişirin
Tencereyi ocaktan alıp
ağzını kapatarak
harcı dinlenmeye bırakın
Dolma içini
15-20 dakika dinlendikten sonra
çorba kaşığı ile bıldırcınlara doldurun
Doldurulmuş bıldırcınları Bor cam a yerleştirip
2 bardak su katıp
fırına sürün
25-30 dakika sonra kabı fırından alın
Bıldırcın dolmalarını sıcak olarak servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul