Yalnız Mesajı Göster

Şeftali Kebabı Tarifi-Şeftali Kebabı Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftali Kebabı Tarifi-Şeftali Kebabı Yapılışı





Şeftali Kebabı Tarifi-Şeftali Kebabı Yapılışı

Tarihi

Bir sokak kebabcısı olan Ali usta bu kebabı keşfetmişMusterileri cok begenmis ve adını sormusAli Usta kendi icat ettigi bir sey oldugu icin ismini de kendi bulmusŞEF ALİ KEBABI demis Fakat seneler gectikten sonra bu Şeftali Kebabı olmuş




Malzemeler

Yarım kilo dana kıyma
250 gr koyun gömlek
Yaklaşık 100 gr kuru soğan
yarım demet maydonoz
1 çay kaşığı tuz
biraz karabiber


Hazırlanışı

Kuru soğanı soyduktan sonra olabildiğince ince doğrayınMaydonozları iyice yıkayıp kurumasını bekledikten sonra küçük küçük kıyınDana kıymaya ilave ettiğin soğan maydonoz tuz ve karabiberle iyice yoğurunDaha sonra yoğurduğun harcı şekillendirerek köfte biçimine getirin Şeftali kebabının köftesi genellikle irice olurKasaptan alacağın koyun gömleği açtıktan sonra (Her kasapta her zaman bulamayacağınız için kasabınıza önceden sipariş verin) hazır- ladığınız köfteleri rahatça sarabilecek büyüklükte parçalara ayırınKöfte biçiminde hazırladığınız malzemeyi gömlekle silindir biçiminde sararak şişe geçirinIzgarada pişireceğiniz şeftali kebabı

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla