Konu
:
Ciğer Taplaması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ciğer Taplaması Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciğer Taplaması Tarifi
Ciğer Taplaması tarifi
Resimli Ciğer Taplemesi tarifi
Ciğer Taplaması nasıl yapılır
Bitlis Yöresel Ciğer Taplemesi yapılışı
Malzemeler
1 kg ciğer
400 gr kıyma
5
5 buçuk su bardağı köftelik bulgur
1 yeşil biber
2 orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı kuru reyhan
1
5 su bardağı su
Karabiber
tuz
Üzeri için;
Zeytinyağı
Pulbiber
Yemeğin tarifi
[*]Ciğeri iyice kıydıktan sonra
soğan ve biberi de çok ince şekilde kıyarak ciğere ekleyin
Kıymayı da reyhan
tuz ve kararbiberle beraber bu karışıma ilave edin
Bulguru da ekledikten sonra yoğurma işlemine geçin
[*]Suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya devam edin
ceviz büyüklüğünde parçalar keserek avcunuzda yassılaştırın
Bir tencerede kaynattığınız suya köfteleri dökün
Tencerenin kapağını kapatmayın
[*]Köfteler haşlandıktan sonra süzgeçle bir servis tabağına alın
[*]Zeytinyağı ve pulbiberi bir tavada kızdırarak köftelerinizin üzerine dökün
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul