Konu
:
Ciğer Sarması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ciğer Sarması Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciğer Sarması Tarifi
Ciğer Sarması Tarifi
kuzu ciğer sarması tarifi
ciğer sarma oktay usta
resimli kuzu ciğer sarması tarifi
Malzemeler
1 adet kuzu ciğeri
1 adet kuzu iç gömleği
1 çay bardağı pirinç
2 çay kaşığı nane
1 adet soğan
1 yemek kaşığı yağ
1/2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Ciğer Sarma Tarifi
Kuzu ciğerini kuş başı doğrayıp kanının çıkması için yarım saat kadar suda bekletin
İç gömleğin yağını yıkayıp küçük bir tepsiye koyarak üzerine sıcak su dökün içi hazırlanana dek bir kadarda bekletin
Bu arada ince doğranmış soğanı bir kaşık yağ ile kavurun üzerine küçük doğranmış ciğer parçalarını ilave edin ve beş dakika devamlı kanştınlarak kavurun
Daha sonra yıkanmış pirinci katın bir iki defa daha çevrin bir çay bardağı su ve tuz ilave edip hafif ateşte suyunu çekene dek pişirin
Nane ve karabiber koyup karıştın
Kuzu iç gömleği bıçakla 10-15 santimlik kare şeklinde bohçalara bölün
Herbir parçaya hazırladığınız ciğerli pilavdan alacağı kadar koyup dışarı taşmayacak şekilde uçlarını toplayıp kapatın
Kapatılan kısımlar alta gelecek şekilde bir cam tepsiye dizin ve üzerine salça sürüp sıcak fırında on dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul