Konu
:
Güveçte Kuzu But Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Kuzu But Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Kuzu But Tarifi
Güveçte Kuzu But Tarifi
Güveçte Kuzu But Nasıl yapılır
Güveçte Kuzu But yapılışı
Kuzu bur tarifi güveçte
malzemeler :
* yarim kuzu but
* 4 patates
* 3 sogan
* 5 domates
* 7 yesil biber
* 1 bas sarimsak
* tuz
* tane karabiber
* siviyag
Hazırlanışı :
kuzu butunu iri parçalar halinde kestirin
bu parçalari üzerine su ilave ederek haslayin
daha sonra güvecin altina irice dogranmis kuru soganlarisarimsaklari yerlestirin
Üzerine yari kivamda pismis etleri de yerlestirin
Üzerine sadece ortadan ikiye kesilmis patatesleri de ekleyin
en son üzerine yine irice kesilmis domatesleri ve biberleri yerlestirin
tuzunu karabiberini ve biraz da siviyag ekleyin
Üzerini önce yagli kagit ile daha sonra da aliminyum folyo ile kapatip 180 derecelik firinda en az 1 saat pismeye birakin
tamamen kendi suyu ile pisecegi için nefis bir güveç olacaktir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul