Konu
:
Beyran Tarifi - Beyran Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Beyran Tarifi - Beyran Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beyran Tarifi - Beyran Yapılışı
Beyran Tarifi - Beyran Yapılışı - Beyran Nasıl Yapılır?
MALZEMELER:
Kemikli gerdan 1 kg
Karabiber 50 gr
Pirinç 300 gr
Sarmısak 10 diş
Yaprak biber 100 gr
İç yağı 100 gr
Tuz 100 gr
YAPILIŞI:
Bir tencerede 1 kg
et suyla yüksek ateşte kaynara çıkıncaya kadar kaynatılır ve bu arada etin kefi alınır
Kaynara çıkan etin ateşi kısılır ve haşlanıncaya kadar kaynatılmaya devam edilir
Başka bir tencerede 300 gr
pirinç haşlanır 15 dakika sonra haşlanmış bu pirinçler 5 porsiyon olacakk şekilde tabaklara konur
Pirinç üzerine 200 gr
et et suyu sarmısak kaynayıncaya kadar ısıtılır ve servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul