Yalnız Mesajı Göster

Beyran Tarifi - Beyran Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyran Tarifi - Beyran Yapılışı





Beyran Tarifi - Beyran Yapılışı - Beyran Nasıl Yapılır?

MALZEMELER:

Kemikli gerdan 1 kg
Karabiber 50 gr
Pirinç 300 gr
Sarmısak 10 diş
Yaprak biber 100 gr
İç yağı 100 gr
Tuz 100 gr

YAPILIŞI:
Bir tencerede 1 kg et suyla yüksek ateşte kaynara çıkıncaya kadar kaynatılır ve bu arada etin kefi alınır Kaynara çıkan etin ateşi kısılır ve haşlanıncaya kadar kaynatılmaya devam edilir Başka bir tencerede 300 gr pirinç haşlanır 15 dakika sonra haşlanmış bu pirinçler 5 porsiyon olacakk şekilde tabaklara konur Pirinç üzerine 200 gr et et suyu sarmısak kaynayıncaya kadar ısıtılır ve servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla