Konu
:
İşkembe Ve Bumbar Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İşkembe Ve Bumbar Dolması Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İşkembe Ve Bumbar Dolması Tarifi
İşkembe Ve Bumbar Dolması Tarifi
İşkembe Ve Bumbar Dolması nasıl yapılır
İşkembe Ve Bumbar Dolmasının Tarifi
Resimli İşkembe Ve Bumbar Dolması yapılışı
MALZEMELER
1 bağ (takım) bumbar
1 kilo pirinç
Yarım kilo yağsız kıyma veya satırla kıyılmış et
2 adet soğan yemek kasığı katıyağ
1 yemek kaşığı karabiber Pul biber
tuz
ince kıyılmış soğan
yağ
karabiber
pul biber ve tuz bir araya getirilip harç yapılır
[*]Bumbar bol suda 5-6 sefer yıkanır
Sonra üzerine bol tuz dökülerek
10 dakika civarında oğulur
Yine 5-6 sefer yıkanır
Bir kere de sabunlanarak yıkanır
Sabun kokusunun gitmesi için
2-3 defa yine yıkanır
Sonra bumbarlar (her yörenin tarzına göre) ters çevrilir
[*]Dışa dönen yüzeyindeki yağ temiz ise
çok iyi yıkanır
Kirli görünüyorsa
üzerindeki yağlar tamamen arındırılır
5-6 sefer daha yine yıkanır
(Takım bumbar bir yemek için fazla gelirse
geri kalan kısmı buzlukta saklanabilir
)[*] Hazırlanan iç
doldurulurken
bumbarlar tekrar içine doğru çevrilmiş olur
[*] Bumbarlar tencereye dizilir
Üzerlerini dört parmak aşacak kadar su dökülür
Bir kaşık kadar tuz katılır
Pişinceye kadar kaynatılır
Not: Bumbarlar 20-25 santim uzunluğunda kesilir
İşkembe dolması
işkembe çorbasındaki gibi temizlenir
Temizlenip kullanılır hale geldikten sonra yirmi santim uzunluğunda sekiz santim eninde dikdörtgen parçalara kesilir
Uzunlamasına ikiye katlanır
Bir uzun bir kısa kenarı dikilir
Hazırlanan bumbar içi (bumbar dolmasında olduğu gibi) içine doldurulur
Açık kalan ağız da dikilir
Bumbar gibi pişirilir
Sıcak servis yapılır
Çiğ köfte ve ayran ile beraber servisi uygun olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul