Yalnız Mesajı Göster

Farfur: Selanik Mutfağına Ait - Farfur Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Farfur: Selanik Mutfağına Ait - Farfur Tarifi





Farfur Tarifi - Farfur Nasıl Yapılır? - Farfur: Selanik mutfağına ait




Farfur: Selanik mutfağına ait size özel yemek tarifimiz

Farfur malzemeleri
200 gr un 2 yumurta 1 tatlı kaşığı margarin Tuz

Farfur hazırlanışı
Farfur: Unu hamur yoğurma kabına eleyin Tuz ekleyip harmanlayın Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları ilave edin Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun

Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde ince bir yufka şeklinde açıp küçük kareler elde edin Temiz bir çarşafın üzerinde rüzgarlı bir ortamda kurutun İyice kuruduktan sonra kavanozlara ya da bez bir torbaya aktarın

Bir tatlı kaşığı kadar margarini tencerede ısıtın Elde edilen kare hamurları kavurun Ayrı bir tencerede rendelenmiş domatesleri kavurup kullanılan farfur ölçüsü kadar et ya da tavuk suyunu ilave edin

Kavrulmuş farfurları kaynayan sosun içine atın 1-2 dakika pişirip demlenmeye bırakın Servis tabaklarına paylaştırın Sıcak servis yapın Farfur artık hazır afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla