Konu
:
Molla Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Molla Kebabı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Molla Kebabı Tarifi
Molla Kebabı Tarifi
Molla Kebabı Tarifi
Resimli Molla Kebabı Tarifi
Molla Kebabı Tarifi Yapılışı
Malzemeler
1 kiloluk kemiksiz dana eti
50 gram füme pançeta (bir tek dilim halinde)
50 gram salamuraya yatırılmış dil (bir tek dilim halinde)
30 gram margarin yağı
25 gram kurutulmuş mantar
1 baş soğan
1 körpe havuç
1 sap kereviz
5 çorba kaşığı zeytinyağı
birkaç kaşık süt
1 kahve fincanı et suyu
yeteri kadar tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Dil ve pançeta dilimlerini uzunlamasına ince şeritler biçiminde kesmeli
Etin çeşitli yerlerini ince ve uzun bir bıçakla delip bu şeritleri bu deliklere yerleştirmeli
Sonra eti iyice yuvarlayıp bir rosto gibi bağlamalı
Kurutulmuş mantarları soğuk suya atıp yumuşatmalı
Üstü kazınmış havuçla soğanı rendelemeli
Yıkanmış kerevizi kıyarcasına ince doğramalı ve bu sebzeleri birbirine iyice karıştırmalı
Etin tümünü rahatça alacak yayvan bir tencereye margarin yağıyle beş çorba kaşığı zeytinyağını koyup kabı ateşe oturtmalı
Yağ kızınca kıyılmış sebzeyi içine atmalı ve tahta kaşıkla karıştırarak bunları kavurmalı
Soğanların rengi pembeleşince tuzlanmış ve biberlenmiş eti bunların üstüne yatırmalı ve vakit vakit çevirerek her yanını nar gibi kızartmalı
Etin her yanı kızarınca kabın ağzını örtmeli ve eti vakit vakit çevirerek bir - birbuçuk saat kadar çok hafif bir ateşte pişirmeli
Bu arada vakit vakit kontrol ederek ete bir fincan kadar sıcak et suyu katmayı unutmamalı
Et 45 dakika kadar piştikten sonra suyu süzülmüş ve küçük parçalara doğranmış mantarı da katmalı
Et iyice pişince bunu kaptan çıkarıp dilimemeli ve düzenli bir biçimde servis tabağına yerleştirmeli
Servis tabağını sıcak bir yerde tutmalı
Tencerede kalacak salça oldukça koyu ve esmer renktedir
Tencereyi hafif bir ateşe oyup birkaç kaşık kaynar süt döküp bu salçayla iyice karıştırmalı
Bir - iki dakika kadar karıştırarak pişirmeli
Bu arada servis tabağının çevresini sote edilmiş iç bezelyeyle süslemeli
Salça hazır olunca bunu gezdirerek et dilimlerinin vs iç bezelyenin üstüne dökmeli ve hemen sıcak sıcak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul