Konu
:
Ekmek Üzeri Soğanlı Biftek Tarifi - Ekmek Üzeri Soğanlı Biftek Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Ekmek Üzeri Soğanlı Biftek Tarifi - Ekmek Üzeri Soğanlı Biftek Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmek Üzeri Soğanlı Biftek Tarifi - Ekmek Üzeri Soğanlı Biftek Yapılışı
Ekmek Üzeri Soğanlı Biftek Tarifi - Ekmek Üzeri Soğanlı Biftek Yapılışı - Ekmek Üzeri Soğanlı Biftek Nasıl Yapılır?
Malzemeler :
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı esmer şeker
6 çorba kaşığı sirke
1 kahve fincanı et suyu
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy soğan
2 adet dana biftek
1 diş sarmısak
4 dilim köy ekmeği
Tuz
karabiber (arzu edilen miktarda)
Yapılışı:
Soğanları önce ikiye
sonra da her bir yarım parçayı 6 adet karpuz dilimi şeklinde kesin
Isıtılmış bir tatlı kaşığı yağda
soğanları yaklaşık 2 dakika karıştırarak soteleyin
Et suyu
sirke ve esmer şekeri katıp
soğanlar yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kaynatın
Kapağı açıp
sıvı hafif koyulaşıp şurup kıvamına gelinceye kadar ara ara karıştırarak 10 dakika daha kaynatın
Etlerin yağlarını ayırıp
her bir bifteği 4 eşit parçaya kesin
Kağıt havlu ile hafif hafif vurarak kurulayın ve tuz
karabiber serpin
Kalan yağı ısıtıp
etlerin her iki yüzünü pişirin
Pişirdiğiniz etleri fırın kabına alıp
önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika daha pişirin
Ekmekleri tost makinesinde kızartın
Sarmısağın kesik kısmını ekmeklere sürün
Etleri ve soğanları
ekmeklerin üzerine koyarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul