Konu
:
Köfteli Enginar Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Köfteli Enginar Kebabı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köfteli Enginar Kebabı Tarifi
Köfteli Enginar Kebabı Tarifi
Köfteli Enginar Kebabı Tarifi
Resimli Köfteli Enginar Kebabı Tarifi
Köfteli Enginar Kebabı Yapılışı
Köfte için malzemeler
200 gr
kıyma
1 adet kuru soğan
2-3 dilim kadar bayat ekmek içi (benim gibi bayat ekmekleri önceden robotta un ufak edip
buzdolabı poşetlerinde
buzlukta saklıyorsanız
şanslısınız)
3-4 dal maydanoz
Tuz
karabiber
kimyon
Diğer Malzemeler:
8 adet enginar
4 domates
3 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı sıcak su
Hzırlanışı
İlkönce 3 adet domatesi rendeleyin
sivri biberleri ince ince doğrayın
Sıvıyağda rendelediğiniz domatesleri ve biberleri pişene kadar soteleyin
Piştikten sonra salçayı da ekleyerek biraz kaynatın
Hafif koyu kıvamlı bir sos elde edin
Ocaktan alın
Bu aşamada biraz tuz ekleyebilirsiniz
Diğer taraftan enginarları yıkadıktan sonra geniş bir fırın tepsisine dizin
Kalan 1 adet domatesi enlemesine 1cm
kalımlığında doğrayarak
4 adet enginarların üzerine paylaştırın
Onlar beklesin şimdilik
Kıymayı çukur bir kaba alın
Soğanı rendeleyin
kıymaya ekleyin
Ufalanmış bayat ekmek içini
ince doğranmış maydanozu
tuzu
karabiberi ve kimyonu ekleyip
yoğurun
Elde ettiğiniz kıymayı
yarım limon büyüklüğünde 4 adet parçaya ayırıp
hafif yuvarladıktan sonra biraz yassılaştırarak
4 adet enginarın üzerine dizin
Diğer enginarlar sonradan kapak olmak üzere fırın tepsisinde sade olarak pişecekler
Hazırladığınız salçalı domatesli sosun yarısını ayırın
Kalan yarısını
köfteli enginarların üzerlerine gezdirin
1 su bardağı sıcak suyu fırın tepsisine ekleyerek
fırın tepsisinin üzerini
alüminyum folyo ya da fırın tepsisinin kendi kapağı varsa onla kapayın
Ben
kapaklı borcamda yaptım
180 derecede 30 dk
pişirin
Fırından çıkardığınız fırın kabının kapağını ya da alüminyum folyoyu çıkarın
köftesiz pişen enginarları
köfteli enginarların üzerine kapak gibi kapayıp
önceden ayırdığınız domatesli sosun tamamını
enginarların üzerine paylaştırarak
bu sefer
fırın tepsisinin üzerini kapamadan 5 dk daha fırınlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul