Konu
:
Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi - Sebzeli Kuzu Güveç Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi - Sebzeli Kuzu Güveç Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi - Sebzeli Kuzu Güveç Yapılışı
Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi - Sebzeli Kuzu Güveç Yapılışı - Sebzeli Kuzu Güveç Nasıl Yapılır?
İçindekiler:
1 kg kuzu kuşbaşı
2 kuru soğan
2 havuç
1/2 kg taze fasulye
2 orta boy patates
2-3 orta boy kabak
2-3 orta boy patlıcan
2 orta boy domates
1 baş sarımsak
Tuz
Arzuya göre kekik
pul biber
Hazırlanışı:
Soğanları
patatesleri
sarımsakları ve domatesleri soyun
havuçları kazıyın
Kabak ve patlıcanları alacalı soyun
Soğanları ister dörde bölün
isterseniz de halka halka doğrayın
Havuçları halka halka doğrayın
Patates
kabak ve patlıcanları dörde bölüp doğrayın
Domatesleri ise küp küp doğrayın
Fasulyeleri temizleyip verev kesin
Soğan ve havuçları çok az zeytinyağında hafifçe soteleyin
Soteledikten sonra güveç kabınızın tabanına yayın
Eti de hafifçe yağda çevirin
Soğan ve havuçların üzerine diğer sebzeleri
aralarına sarımsak ve domates ekleyip baharatları serperek güveç kabına yayın
Etleri sebzelerin üzerine koyun
(Eğer normal güveçte yapıyorsanız eti en alta veya soğanın üzerine yerleştirip en üste yağ gezdirin
elektriklide yağa gerek olmuyor
)
Güveç kabınızın üzerini kapatıp yerine yerleştirin ve orta ayarda 6-8 saat pişirin (ya da üzerini folyoyla kaplayıp orta dereceli fırında pişirin)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul