Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi - Sebzeli Kuzu Güveç Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi - Sebzeli Kuzu Güveç Yapılışı





Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi - Sebzeli Kuzu Güveç Yapılışı - Sebzeli Kuzu Güveç Nasıl Yapılır?

İçindekiler:
  • 1 kg kuzu kuşbaşı
  • 2 kuru soğan
  • 2 havuç
  • 1/2 kg taze fasulye
  • 2 orta boy patates
  • 2-3 orta boy kabak
  • 2-3 orta boy patlıcan
  • 2 orta boy domates
  • 1 baş sarımsak
  • Tuz
  • Arzuya göre kekik pul biber
Hazırlanışı:
  • Soğanları patatesleri sarımsakları ve domatesleri soyun havuçları kazıyın Kabak ve patlıcanları alacalı soyun
  • Soğanları ister dörde bölün isterseniz de halka halka doğrayın
  • Havuçları halka halka doğrayın
  • Patates kabak ve patlıcanları dörde bölüp doğrayın
  • Domatesleri ise küp küp doğrayın
  • Fasulyeleri temizleyip verev kesin
  • Soğan ve havuçları çok az zeytinyağında hafifçe soteleyin Soteledikten sonra güveç kabınızın tabanına yayın
  • Eti de hafifçe yağda çevirin
  • Soğan ve havuçların üzerine diğer sebzeleri aralarına sarımsak ve domates ekleyip baharatları serperek güveç kabına yayın
  • Etleri sebzelerin üzerine koyun (Eğer normal güveçte yapıyorsanız eti en alta veya soğanın üzerine yerleştirip en üste yağ gezdirin elektriklide yağa gerek olmuyor)
  • Güveç kabınızın üzerini kapatıp yerine yerleştirin ve orta ayarda 6-8 saat pişirin (ya da üzerini folyoyla kaplayıp orta dereceli fırında pişirin)

Alıntı Yaparak Cevapla