Konu
:
Ankara Tavası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ankara Tavası Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ankara Tavası Tarifi
Ankara Tavası Tarifi
Resimli Ankara Tavası Tarifi
Ankara Tavası nasıl yapılır
Malzemeler :
1
5 kg
kol tarafından koyun eti
9 su bardağı su
1 orta boy soğan
4
5 su bardağı pirinç
4 diş sarmısak
10 adet tane karabiber
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
karabiber
hazırlanışı:
Pirinci ayıkladıktan sonra beyaz suyu gidene kadar iyice yıkayın
Tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin
süzün
Eti 8 eşit parçaya bölün
Bir tencereye koyun
soyup ikiye böldüğünüz soğanları
soyulmuş bütün sarmısakları
tane karabiberleri ve 9 su bardağı suyu ilave edip kaynatın
Kaynamaya başladığında üzerinde oluşan köpükleri bir kaşıkla alın
ağzını kapatarak kısık ateşte et yumuşayana kadar haşlayın
Etin suyunu süzüp ayrı bir kaba alın
Derin bir fırın kabına ıslatılmış pirinci yayın
Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın
6 su bardağı et suyu
karabiber ve tuz ekleyip kaynatın
Sıcak et suyunu pirincin üzerine dökün
Haşlanmış etleri pirincin üzerine yerleştirin
160 derece ısıtılmış fırında pilav suyunu çekip
etler kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin
Servis yapmadan önce
etleri üzerinden alıp
pilavı karıştırın
Pilavı servis tabağına koyun
etleri üzerine dizdikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul