Yalnız Mesajı Göster

Ankara Tavası Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ankara Tavası Tarifi





Ankara Tavası Tarifi

Resimli Ankara Tavası Tarifi
Ankara Tavası nasıl yapılır

Malzemeler :
15 kg kol tarafından koyun eti
9 su bardağı su
1 orta boy soğan
45 su bardağı pirinç
4 diş sarmısak
10 adet tane karabiber
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz karabiber



hazırlanışı:
Pirinci ayıkladıktan sonra beyaz suyu gidene kadar iyice yıkayın Tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin süzün

Eti 8 eşit parçaya bölün Bir tencereye koyun soyup ikiye böldüğünüz soğanları soyulmuş bütün sarmısakları tane karabiberleri ve 9 su bardağı suyu ilave edip kaynatın Kaynamaya başladığında üzerinde oluşan köpükleri bir kaşıkla alın ağzını kapatarak kısık ateşte et yumuşayana kadar haşlayın Etin suyunu süzüp ayrı bir kaba alın

Derin bir fırın kabına ıslatılmış pirinci yayın Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın 6 su bardağı et suyu karabiber ve tuz ekleyip kaynatın Sıcak et suyunu pirincin üzerine dökün Haşlanmış etleri pirincin üzerine yerleştirin

160 derece ısıtılmış fırında pilav suyunu çekip etler kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin Servis yapmadan önce etleri üzerinden alıp pilavı karıştırın Pilavı servis tabağına koyun etleri üzerine dizdikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla