Konu
:
Kuğu Gölü Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuğu Gölü Kebabı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuğu Gölü Kebabı Tarifi
Kuğu Gölü Kebabı Tarifi
Kuğu Gölü kebabı nasıl yapılır
Resimli kuğu gölü kebabı tarifi
Malzemeler
4 adet taze enginar (ayıklanmış
limonlu etsuyunda pişmiş)
3 adet patlıcan (0
5 mm
uzunlamasına dilimlenerek kesilmiş)
1 adet kuru soğan (büyükboy
kıyılmış)
Yanm piliç (kemiksiz
s otel i k doğranmış)
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı su
2 çay bardağı süt
1 kahve fincanı kaşar (rendelen mis)
1
5 adet mantar (orta boy
kıyılmış}
1 su bardağı sıvıyağ
Yeterince tuz
Kuğu Gölü Kebabı tarifi
dört adet pişmiş enginarı bir kapta tutalım
Sıvıyağı kızdırıp daha önce dilimler halinde kesilmiş ve acı suyu alınmış patlıcanları nar gibi alt üst pişirerek bir kaba alıp bekletelim
Başka bir kaba margarin koyup kıyılmış soğanı pembeleşinceye dek kavurduktan sonra kıyılmış mantarı da ilave edip iki dakika daha kavuralım
Sotelik piliçleri ilave edelim
beş dakika daha kavurup salçayı ekledikten sonra
suyu ve tuzu da ekleyip on dakika kadar ağır ateşte pi-şirelim
Ocaktan kaldırdıktan sonra tel süzgeçten tavuk etlerini alarak sosundan ayırıp bekletelim
Bir kenarda tuttuğumuz enginarları da bir kaba dizip yağ
un ve sütle bir beşamel yaparak kapatmış olduğumuz bu yemeğin üzerine koyalım
İkinci kapatmayı yapıp üzerine rende kaşar serpelim
Süzülmüş sosu ayrı bir tepsinin altına yayalım ve nar gibi kızarıncaya dek fırında pişirip servis edelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul