Yalnız Mesajı Göster

Soslu Dana Rosto Tarifi - Soslu Dana Rosto Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Dana Rosto Tarifi - Soslu Dana Rosto Yapılışı





Soslu Dana Rosto Tarifi - Soslu Dana Rosto Yapılışı - Soslu Dana Rosto Nasıl Yapılır?

rostonun yanında ikram edebileceğiniz lezzetli bir seçenek içindekiler:
  • 750 gr dana eti (kemiksiz but)
  • Pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 soğan
  • 500 gr havuç
  • 1 pırasa
  • 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 300 ml et suyu
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Bir tutam toz şeker
  • 250 gr makarna
  • 1 çorba kaşığı tane karabiber
  • 150 gr süt kreması
Hazırlanışı:
  • Eti temizleyin Pul biber tuz ve karabiber ile ovun Soğanı soyun Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun Pırasayı da ayıklayıp yıkayın Soğan ve 1 havucu doğrayın Pırasayı ince halkalar halinde doğrayın
  • Sıvıyağı bir tavada kızdırın ve eti kızartın
  • Sebzeleri ete ilave edip karıştırarak kavurun Kekik ve et suyunu da ekleyin Rostoyu orta dereceli ateşte üstü kapalı olarak 1 saat pişirin
  • 25 dakika piştikten sonra kalan havuçları halka halka doğrayın 150 ml kadar suda margarin ile yaklaşık 5 dakika haşlayın Tuz karabiber ve toz şeker ile tatlandırın
  • Makarnayı paketinin üzerindeki tarife göre hazırlayın Suyunu süzün
  • Rostoyu tencereden alıp soğumayacak şekilde bekletin
  • Sosunu bir süzgeçten geçirip küçük bir tencereye aktarın Süt kremasına karabiber tanelerini ilave edip bir taşım pişirin
  • Eti ince ince dilimleyip havuç makarna ve sosla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla