Konu
:
Acılı Kuşbaşı Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Kuşbaşı Tavuk Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acılı Kuşbaşı Tavuk Tarifi
Acılı Kuşbaşı Tavuk Tarifi
Resimli Acılı Kuşbaşı Tavuk Tarifi
Acılı Kuşbaşı Tavuk nasıl yapılır
Acılı Kuşbaşı Tavuk yemek tarifi
Acılı Kuşbaşı Tavuk
Malzemeler
1/2 kg
kuşbaşı doğranmış tavuk eti
3 yeşil dolmalık biber
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
2 tatlı kaşığı çin baharat rakısı
1 tatlı kaşığı weijing (çin tuzu)
1 çorba kaşığı kırmızı biber salçası
1 çorba kaşığı soya sosu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
Hazırlanışı
Derin bir kaba kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini koyun
Üzerine tuz ve çin tuzu ekleyin
Hepsini bir parça karıştırın
Yumurtayı etin üstüne kırın ve içine 2 çorba kaşığı un ilave edin
Tekrar hepsini elinizle karıştırın
Yeşil dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyin
1 cm
lik kareler halinde doğrayın
Derin bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağı iyice kızdırın
Tavukları içine bir defada atın ve kevgirle karıştırarak bir iki çevirip
etler sararınca fazla kızartmadan bir süzgece çıkarın
Süzgeçte etin fazla yağı akar
Yine aynı tavaya kalan yağı koyun
Kızınca içine kırmızı biber salçasını ekleyin
Bir çevirip yağa
doğradığınız yeşil dolmalık biberleri atın
1-2 çevirip tavayı kenara alın
Ateş dışında içine çin rakısını
çin tuzunu ve soya sosunu ekleyin
Tavayı ateşe koyup
tavuk etlerini biberlerin üstüne ilave edin
Bir iki çevirip tabağa alın
Sıcak sıcak yanında soya sosu ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul