Konu
:
Mutfağımız İçin Pratik Çözümler
Yalnız Mesajı Göster
Mutfağımız İçin Pratik Çözümler
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mutfağımız İçin Pratik Çözümler
Pratik çözüm önerileri
Kullanmaktan vazgeçemediğiniz bakır tencere ve kaplarınızı parlatmak için üzüm sirkesinden faydalanabilirsiniz
Temiz bir bezi sirkeyle hafifçe ıslatın
Bakır kabınızı sirkeli bezle ovun
Akşam işten geldiğinizde kolayca nohut fasulye gibi bakliyat yemekleri yapmak için boş zamanınızda haşlayıp buzdolabı poşetlerine kullanacağınız kadar pay edin
Derin dondurucuda saklayın
Yemek yapacağınız zaman çıkarıp çözülmesini beklemeden kullanın
Bakliyat ve pirinçlerin oluşan böcek ve güveleri engellemek için mutlaka ağzı kapalı cam kavanozlarda saklayın
Kavanozların içine bir kaç diş kabuğu soyulmamış sarımsak atın
Kuru fasulye pişirmek için bir gece önceden suda bekletmek gerekir
Eğer bir suda bekletmeyi unuttuysanız pratik bir yöntemle fasulyelerinizin yumuşacık olmasını sağlayabilirsiniz
Kuru fasulyeyi tencereye alıp üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin
Yüksek ateşte kaynayana kadar pişirin
Kaynadıktan sonra 5 dakika daha ocakta tutun
Tencereyi ocaktan indirip fasulyeleri tencerenin içinde suyunu süzmeden 1 saat bekletin
Böylece fasulyeleriniz yumuşacık olacaktır
Bu yöntemi nohut kuru bakla gibi diğer bakliyatlar için de uygulayabilirsiniz
Balın şekerlenmesini önlemek ve lezzetini korumak için karanlık ve serin bir yerde saklayın
Kavanozun ağzını sıkıca kapattığınızdan emin olun
Bal şekerlendiyse içi su dolu bir tencerede 2-3 dakika kaynatın
Soğuttuktan sonra kullanıma hazır gelecek ve şekerlenme sorunu ortadan kalkacaktır
Balık seçerken en tazesini almak için gözlerinin parlak solungaçlarının pembe ya da kırmızı olmasına dikkat edin
Balık kızartırken evinizde oluşacak kötü kokuyu engellemek için kızartma tavasına bir dal defne yaprağı ekleyin
Balıkların pullarını kolayca temizlemek için sıcak suyun içerisinde 1-2 dakika bekletmeniz yeterlidir
Kurabiye ve bisküvilerinizin taze kalması için ağzı kapalı teneke kutuda saklayın ve içine bir miktar pirinç ekleyin
Bayatlama sorunu ortadan kalkacaktır
Bayatlayan kurabiyelerinizi fırın tepsisine yerleştirip üzerine yağlı kağıt serin
Fırında 1-2 dakika ısıtın
Hemen tazelik kazandıklarını göreceksiniz
Mutfak dolaplarında dolaşan böcek ve karıncaları yok etmek için dolap içlerine terebentin sürün
Terebentini aktarlardan kolayca temin edebilirsiniz
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul