Konu
:
Buzdolabini Dogrumu Yerlestiriyoruz Acaba?
Yalnız Mesajı Göster
Buzdolabini Dogrumu Yerlestiriyoruz Acaba?
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buzdolabini Dogrumu Yerlestiriyoruz Acaba?
Tazeliklerini uzun süre korumaları istenen yiyecek ve içecekleri sadece buzdolabına yerleştirmek yetmez; peynirin de
çileğin de
çiğ etin de favori 'mekânları' var
Üst:
Peynir
pişmiş yemek
salata
tütsülenmiş balık ve et üste konmalı
Artan yemekleri kapalı kaplarda yaklaşık üç gün
tütsülenmiş balık ve etler de bir hafta tazeliğini korur
Orta:
Süt
süzme yoğurt
yoğurt
krema ve taze peynirin yeri buzdolabının orta rafları
Açılmış kutular yaklaşık dört gün buzdolabında kalabilir
Sebzelik:
Çilek
böğürtlen vs
mantar
yeşil salata
yapraklı sebzeler
maydanoz
taze nane
dereotu gibi yeşilliklerin yeri sebzelik
Hassas meyve ve sebzeler buzdolabının sebzelik bölümünde üç gün saklanabilir
Diğer sebze ve meyveleri buzdolabında saklamanız şart değil
Muz
papaya
mango gibi egzotik meyve
portakal
mandalina gibi turunçgilleri
domatesleri buzdolabında koymayın
tatları kaybolur
Salatalık veya biber gibi sulu sebzelerin ise ne buzdolabında ne de dışarıda ömürleri fazla uzun değil
Mümkün olduğunca çabuk tüketilmeliler
Kapı:
Tereyağı
margarin
yumurta
açılmış reçel kavanozları
içecekler
salata sosları vs
kapıda gözlerde yerini buluyor
Açılmış meyve ve sebze sularını fazla bekletmeyin
Kapıdaki tüm diğer yiyecek ve içecekleri birkaç hafta saklayabilirsiniz
Yumurtalar üç günden fazla beklediklerinde tazeliklerini kaybederler
Tüm yiyecekleri ağzı kapalı kaplarda muhafaza edin
İsterseniz
doğal kozmetik ürünlerinizi de buzdolabında tutabilirsiniz; buzdolabında saklanan ojelerin ömrü de daha uzun olur
Alt:
Çiğ et ve balık alta
Çiğ kıyma ve balığı bir gün içinde tüketmek gerekir
Et ve tavuğu iki üç gün buzdolabının en soğuk bölümü olan (derin dondurucu hariç tabii) alt kısmında saklayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul