Konu
:
Yemek Yemenin Kurallari....
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Yemenin Kurallari....
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Yemenin Kurallari....
Yemek Yeme Kuralları
1
Ekmek koparmak istediğinizde çatal ve bıçağı tabağın ön kenar ortasında birleşik yada
bu yemek devam ediyor anlamındadır
2
Yemeğin bittiğini belirtmek için
çatalın uçları tabağa dönük olarak solda
bıçakta sağda olarak tabağın ortasına koyulur
Yada yine çatal solda bıçak sağda olarak yan yana tabağın ortasına sapları sağa hafif meyilli olarak koyulur
3
Kaşık ve bıçak daima sağ elle tutulur
Sadece makarna yerken kaşık sol ele geçer
4
Bıçaksız yenecek bir yemekte çatal sağ elle tutulur
5
Yemek esnasında
içki içmek
ekmek almak yada sohbet için ara verildiğinde çatal ve bıçak tabağa köprü gibi dayanmamalıdır
6
Peçetenin tamamı açılmaz
kalça hizasından dizlere koyulur
Peçetenin boyuna asılması yada tabağın altından sarkıtılması doğru değildir
7
Yemek esnasında bir aksilik olursa ev sahibinin emekleri ve uğraşı göz önünde bulundurularak
huzursuz etmemek için kimseye farkettirmeden halledilmelidir
8
Eskiden olduğu gibi yemeğin bir kısmının tabakta bırakılması artık geçersizdir
9
Yiyebileceğiniz kadar yemek alın
Hastalık yada alerji haricinde ev hanımın emeklerine hürmeten her yemekten az da olsa tatmak gereklidir
10
Sofrada beğendiğiniz bir yemekten arttığınıza eminseniz ikinci kez isteyebilirsiniz
ancak emin değilseniz istemeyin yoksa evin hanımını zor durumda bırakırsınız
11
Masada kılçıklar ve kemikler için bir tabak bulunmuyorsa tabağın kenarında bırakılırlar
12
Ekmekler elle yenilirken
sandviçler çatal ve bıçakla yenir
13
Kanepeler ve küçük sıcak mezeler elle yada üzerine kürdan batırılmışsa kürdanla yenir
14
Tereyağı
reçel
bal gibi şeyler kaplara konmuş olarak servis edildiğinde tabağınıza yiyeceğiniz kadar alın ve lokmalara koparılmış ekmek yada tostun üzerine sürerek yenir
15
Rafadan yumurtaları ucundan kırıp
çay kaşığı ile yenir
16
İri sosisler çatal ve bıçak ile kabuğu soyulduktan sonra yenir
17
İstridye özel çatal üzerine limon sıkılarak yenir
18
Kuşkonmaz resmi davetlerde küçük peçetelerle kalın tarafından tutularak dibine yaklaşık 4 cm mesafeye kadar yenir
19
Alafranga haşlanmış enginar yaprakları bire birer koparılıp sosa batırılarak yenir
20
Yeşil salata bıçak kullanılmadan çatalla yenir
Sadece dilimleri büyükse bıçak kullanılır
21
Spagetti cinsi makarnalar çatalla yada kaşığın içinde çatala sarılarak yenir
22
Pilav çatalla yenir
23
Çay
kahve
kakao vs
içildiğinde kaşık fincanda değil tabakta bırakılmalıdır
24
Elma armut vb
meyveler bıçakla dörde bölündükten sonra çatala batırıp bıçakla soyularak yenir
evli çiftler arasında bu meyveler yarı yarıya paylaşılır
25
Çilek saplı verilirse elle
sapsız krem şanti ile verilirse kaşıkla yenir
26
Et suyu fincanla verilse bile kaşıkla içilir
27
Evin hanımı yemeğe başlamadan
yemeklerin tadına bile bakılmaz
28
Çatal-bıçak eksikse veya yere düşmüşse evin hanımından sessizce istenir
29
Evin hanımı sofradan kalktığında yemek bitmiş demektir
Peçete toplanıp tabağın kenarına konur ve masadan kalkılır
30
Onur konuğu davetten ilk ayrılacak kişidir
Yemek sırasında ev sahibinin sağında oturmuşsanız onur konuğu sizsiniz demektir
31
Davet edildiğiniz yemeğe yemekle karşılık vermeyecekseniz
çiçek veya çikolata vb
hediye göndermeniz yada gotürmeniz gereklidir
Davetli bekar bir erkekse bu hediyelere mecburdur ancak bekar bir bayansa mecbur değildir
32
Yemeğin ertesi günü ev sahibine teşekkür için telefon açılmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul