Konu
:
Zayıflamak İsteyen Yoğurt Yesin
Yalnız Mesajı Göster
Zayıflamak İsteyen Yoğurt Yesin
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zayıflamak İsteyen Yoğurt Yesin
Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı
Prof
Dr
Neriman İnanç
kalsiyum ve fosfor içeriğiyle kemikleri koruyan yoğurt ve sütte
yoğun olarak bulunan KLA'nın (Konjuge Linoleik Asit) karın yağlarını eriterek zayıflamayı
sağladığını
kanser ve kalp hastalıklarını da önlediğini açıkladı
Prof
Dr
İnanç
özellikle kadınların günde yarım kilo yoğurt veya iki su bardağı süt içmesini önerdi
Prof
Dr
Neriman İnanç
yoğurdu
ilk önce olarak Orta Asya Türkleri'nin kullandığını belirterek şunları söyledi:
"Geleneksel Türk yoğurdunun sağlık açısından sayısız yararları bulunmaktadır
Yoğurtta bulunan
bakterileri keşfeden Rus bilim adamı Metnichef
Nobel ödülü kazanmıştır
Son olarak başkanlığımızda
bir araştırma yaptık
12 kadın hasta üzerinde
yani
beden kitle endeksine göre şişman olup
bu endekse
göre verileri normalde 20 olması gerekirken 25 olan deneklerle çalışma yaptık
Beden kitle endeksi
sonuçlarına göre yani boy ve kilo karşılaştırmasında şişman oldukları saptanan bu kadınlara
iki ay boyunca yoğurt ve sütte bol miktarda bulunan ve bir yoğurt asidi olan KLA'yı ikişer gramlık
tablet olarak verildi
Çalışmadaki kadınların
ağırlıklıkları ile bel ve kalça çevre ölçümlerinde ve
kan yağı düzeylerinde azalma olduğu görüldü
Bel ve kalça çevresindeki
karın bölgesindeki
yağlanmanında azaldığı saptandı
Karın bölgesindeki yağlanma
kalp hastalıkları için risktir
O nedenle yoğurt başta olmak üzere süt ürünlerinde bulunan KLA'dan yararlanmak için şişman
olanların günde yarım kilo yoğurt yemesi gerekmektedir
Yarım litre yani iki su bardağı süt de aynı
etkiyi yapmaktadır
Özellikle
menapoz dönemindeki kadınların hem sağlıkları açısından hem de
şişmanlamamaları açısından günde yarım kilo yoğurt yemesi gerekir
''
?KANSER VE KALP HASTALIKLARINI ÖNLÜYOR'
Prof
Dr
Neriman İnanç
son yıllarda yapılan çalışmalar yoğurdun kalp hastalıkları ve kanseri de
önlediğini ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini kaydetti
Proteinleri kaliteli olan yoğurtta
bu proteinlerden elde edilen bioaktif peptidlerin tansiyonu düşürdüğünü
tromboz (pıhtı)
oluşumunu önlediğini ve bağışıklık sistemini koruduğuna vurgulayan Prof
Dr
İnanç söyle devam etti:
"Yoğurda has bir yağ asidi olan KLA ve Spingolipidler Meme'in
bağırsak kanserine karşı koruyucu
özelliği bulunuyor
Bu yağ asidi aynı zamanda yağ dokusun azaltıp
kas dokusunu artırıyor
Sporcular ve zayıflamak isteyenler için yararlı
Ayrıca
yoğurt yapımında kullanılan ?probiyotik' adı
verilen bazı bakteriler de bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve ishal gibi yaygın enfeksiyonları önlüyor
Probiyotikler kanser oluşturan maddeleri açığa çıkaran enzimleri azaltıyor
kolesterolü düşürüyor
HDL denilen iyi kolesterolü artırıyor
dolayısıyla kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki gösteriyor
'' Prof
Dr
Neriman İnanç
yoğurdun enerjisini sağlayan karbonhidrat kaynağı ?laktoz'un içerdiği ?galaktoz'
nedeniyle de beyin ve sinir dokusunun gelişiminde de görev aldığını belirterek
"Laktoz mideden
bağırsağa geçerek burada asit ortamı oluşturup zaralı bakterilerin gelişimini engelliyor
Yoğurdun
içerdiği kalsiyum ve fosforun emilimini artırarak kemiklerimizi ve dişlerimizi güçlendiriyor'' diye konuştu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul