Konu
:
Hanimlara Puf Noktalar
Yalnız Mesajı Göster
Hanimlara Puf Noktalar
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hanimlara Puf Noktalar
# Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız
özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz
# Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızla sallarsanız
çileklere buluşan kum ve toprakların muslin kumaşa yapıştıklarını görürsünüz
# Gravyer peynirinin kurumaması için
daha evvel tuzlu suya batırılmış
nemli bir beze sararak muhafaza ediniz
# Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri
üst üste koyarak
nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız
uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz
# Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir
# Kuş üzümlerini ayıklamak için
onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız
un ile beraber çöpler de düşer
# Balığı seçerken son derece dikkatli olmalısınız
Gözleri pırıl pırıl parlak
solungaçları ise pembe yada kırmızı renkte olmalıdır
# Limon sert ise
kesilmeden evvel bir iki dakika sıcak suya batırınız
daha sulu olur
# Buzdolabınızın iyi soğutması için içine bir torba tuz koyun
Tuzun dolaptaki nemi aldığını göreceksiniz
# Balıkları temizlemeden yarım saat kadar dondurucuda bekletirseniz
temizleme işi sizi daha az yorar
Balık pişirirken hiç de hoş olmayan bir koku kaplar evi
Bunu önlemek için de kabın veya tavanın içine birkaç defne yaprağı atmayı deneyin
# Açıkta unutulan ve bayatlayan bisküvileri küçük fırın tepsisi içinde birkaç dakika ısıtırsanız
yeniden tazelik kazandıklarını görürsünüz
# Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasını engellemek için buzdolabının içine başaşağı yerleştirin
# Taze ekmek kolay kesilmez; parçalanır
dağılır
Muntazam dilimler elde etmek için
ekmek bıçağınızı kaynar suya sokup biraz bekletin
sonra hemen kurulayıp ekmeği dilimlemeye başlayın
Sık sık
hatta her dilimde bıçağı sıcak suya sokmanızda fayda vardır
# Açılmakta direnen cam kavanozların altına sert bir şekilde vurursanız açılacaklardır
# Yeterince olmamış limonlardan beklenildiği kadar su çıkmaz
Tıpkı çok sert limonlardan da çıkmadığı gibi
Bu tür limonları kesmeden önce
birkaç dakikalığına çok sıcak suya batırıp bekletin
Limonların daha fazla su verdiğini göreceksiniz
# Eğer naneyi doğrayarak kullanacaksanız üzerine biraz şeker serpin böylece nanenin kokusunu arttırmış olursunuz
# Pirinç
fasulye
mercimek
kuru bakla ve benzerlerini saklarken böcek oluşmasını önlemek için kavanoz ya da kutunun içine iki
üç diş sarımsak koyun
# Sucukları serin bir yere asmak yetmez
Zamanla üstlerini beyaz bir küf kaplar
Bunu önlemek için zaman zaman sucukların üstünü yarıya kestiğiniz bir limonla silin
# Çok yağlı taze süt
kaynatılırken çoğu kez dibi tutar
Tencerenin dibini temizlemek de güç olur
Bunun için sütü kaynama kabına koymadan önce
kabı temiz su ile çalkalayın
Kurutmadan içine sütü döküp kaynatın
Dibi tutmayacaktır
# Havucun rengini kaybetmemesi için kaynayan suyun içinden aldıktan sonra hemen soğuk suyun altına tutup birkaç dakika bu şekilde bekletin
# Tuz topaklanıyorsa tuzluğun içine birkaç adet pirinç koyun
Pirinç tuzun rutubetini alacak ve topaklaşmayı önleyecektir
# Ekmekler bayatladığı zaman robotta çekip galeta unu haline getirin
Dondurucuya atıp gerektiği zaman kullanın
# Kaşar peynirinin kurumasından şikayetçiyseniz ağzı kapalı bir kavanoz içinde muhafaza edin
# Kabuklarını soyduğunuz meyveların kararmalarını önlemek için limonla ovun
# Domatesler pörsümüş ise yarım saat boyunca tuzlu su dolu bir kabın içinde buzdolabında bekletirseniz çok daha güzel görünecektir
# Mumların ömrünü uzatmak için kullanmadan iki saat önce buzdolabının derin dondurucusuna koyarak bekletin
# Patateslerin filizlenmesini önlemek için patates torbasının içine birkaç adet yeşil elma atın
# Patates soyarken üzerini bir bulaşık teli yardımıyla ovuşturursanız rahatça soyulmasını sağlayabilirsiniz
#
Marulların uzun süre taze kalması için bir saat su dolu bir kapta tutun
Sonra buzdolabına açık kısmı aşağı gelecek şekilde yerleştirin
Bu şekilde on gün saklayabilirsiniz
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul