Konu
:
İstenmeyen Kotu Kokular İcin
Yalnız Mesajı Göster
İstenmeyen Kotu Kokular İcin
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İstenmeyen Kotu Kokular İcin
Soğan kokusunu ellerinizden çıkarmak için
evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek beş dakika kadar ovabilirsiniz
Kaz
ördek ve av hayvanlarının eti ağır kokulu olanların
bu kokularını gidermek için unla ovalamak ve yarım saat kadar unun içinde bırakmak lazımdır
Av etinin hangisi olursa olsun fırında pişirmeden önce evvela haşlamalı
sonra soğan suyu
tuz
biber
arzu edilen baharatı karıştırıp
haşlanmış etin etrafına sürmeli
en son olarak da yumurta sarısını yoğurtla karıştırıp eti bu karışıma bulayıp
yağlanmış tepsiye koyup fırına sürmelidir
Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıklar
zamanla pek de hoş olmayan bir koku edinirler
Bunu önlemek için en kolayı
içine bir parça kesme şeker koymaktır
Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu
hem de kötü kokmadığını farkedeceksiniz
Kereviz pişirirken kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun
Turşu
kerevizin kokusunu alacaktır
Lahananın pişerken pek de hoş olmayan bir kokusu vardır
Bunu önlemek için
lahanayı pişireceğiniz tencerenin içine
biraz ekmek içi koymak yeterlidir
Yemeğe karışmaması için
ekmek içlerini küçük
temiz bir torba içinde koymanız
sonra alıp atmanız da size büyük kolaylık sağlayacaktır
Ellerdeki sarımsak kokusunu çıkarmak için avucunuza biraz tuz alıp
hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayın
Sabunla da iyice yıkarsanız sarımsak kokusunun çıkmış olduğunu göreceksiniz
Hatta soğan ve balık kokusunun da
Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız
soğan kokusunun elinize bulaşmadığını göreceksiniz
Balık kokusunu tabaklardan
çatallardan
bıçaklardan çıkarmak hiç kolay olmaz
Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın
Telve balık kokusunu emecektir
Sonra bildiğiniz gibi bolca suyla durulayın
Buzdolabınızdaki bazı meyve ve yemeklerin kokusu öteki yemekleride sarar
Küçük bir kaba biraz süt koyup dolabınızın bir köşesine yerleştirirseniz
istenmeyen kokuların süt tarafından emildiğini göreceksiniz
Balık kızartırken çıkan kötü kokuyu önlemek için yağa limon suyu sıkın
Böylece aynı yağı başka bir kızartmada da kullanabilirsiniz
Çöp kutunuzun içine bir miktar karbonat yada kabartma tozu dökerseniz etrafa yaadığı kötü kokuyu önlemiş olursunuz
Yanmış süt kokusunu yok etmek için tencerenin üzerine ıslak bir bez koyun
Daha sonra bezi tencerenin üzerinden kaldırıp
durulayarak tekrar tencerenin üzerine örtün
Bu işlemi birkaç kez tekrarlayın
Kızartma yaptığınızda mutfağınıza koku yayılmasını istemiyorsanız bir kapta sirkeli su kaynatın
Ekmek tahtasının kokusunu gidermek için ikiye böldüğünüz bir limonun kesik yüzüyle iyice ovun
Karidesi haşlarken etrafa yayılan kokuyu gidermek için haşlama suyuna iki çorba kaşığı sirke katın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul