Konu
:
Sarmalik Etler
Yalnız Mesajı Göster
Sarmalik Etler
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarmalik Etler
1 YAĞLARIN ALINMASI:
İnce yüzlü bir bıçakla (ya da kemik bıçağıyla) etin yüzeyindeki yağı ucundan kesip
kestiğiniz ucu bir elinizle kendinize doğru çekerken
öbür elinizdeki bıçağı kendinize doğru kaldırın
Kaldırdığınız şeridi kesmeyi sürdürüp
etin ucuna gelince kesip atın
Şeritler halinde kesmeyi sürdürerek
etin yüzeyindeki bütün yağları alın
2 İLK DİLİM:
Bir elinizi etin üstüne bastırıp
öbür elinizdeki geniş yüzeyli ve keskin bıçağı
etin bir kenarına
kenar yüksekliğinin 1/3'ü hizasına yaslayın
Bıçağı ağır ağır ilerleterek
öbür kenara gelinceye kadar kesin (ama öbür kenarı da keserek 2 parçayı birbirinden ayırmamaya dikkat edin)
3 İKİNCİ DİLİM:
Eti altüst edin
ince parçayı kaldırarak
yana doğru kanat gibi açın
ilk kesmedeki işlemleri
kalan parçayla yineleyerek
öbür uca doğru ilerleyin (gene öbür kenarı da keserek eti 2 ayrı parça haline getirmemeye dikkat edin)
4 ETİN DOLDURULMASI:
Kestiğiniz ikinci parçayı da
ilk parçanın tersi yönde kanat gibi açın
Elde ettiğiniz birbirine bağlı 3 kareden ortadakinin üstüne
harcın 1/3'ünü kaşıkla koyup
soldaki kanadı harcın üstüne katlayın
Üstüne kalan harcı koyup
sağdaki kanadı da harcın üstüne katlayın
Kalan harcı en üste yayıp
tahta kaşığın tersiyle hafifçe bastırarak
etin bütün yüzeyini kaplayın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul