Konu
:
Mikrodalga Firin
Yalnız Mesajı Göster
Mikrodalga Firin
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mikrodalga Firin
Yemek ısıtmak
donmuş gıda çözmek dışında Mikrodalga'da bir kaç şey (Bilinmeyen) daha yapıyorum ve çookişime yarıyor
1- Tavuk Pişiriyorum : Bir fırın torbasını iki kaşık unla unluyorum
içine tavuğu koyuyorum
torbanın üst kısmına çatalla bir kaç delik açıyorum
Orta ısıda 15-20 dakikada tavuk pişmiş oluyor
2- Aynı şekilde kırmızı ette pişiriyorum
Biraz daha uzun sürüyor
3- Patates pişiriyorum
Patatesi kabuğuyla koyuyorum 8-10 dakikada fırında pişmiş gibi oluyor
Hiç sulanmadığı için
çook güzel
kumpir
püre
patates kroket yapabilirsiniz
4- Mısır Patlatıyorum
Bir borcama
cin mısırı
yağı
tuzzu koyuyorum
Üstünü strecth film ile kaplıyorum
4-5 dakikada çook güzel ve kocaman patlıyorlar
5- Bayat ekmek yapıyorum
Köfte için bayat ekmeğim yoksa
iki dilim koyup
2 dakika sonra çıkarıyorum
Soğuduğunda bayat ekmeğim olmuş oluyor
6- Galeta unum yoksa
bir kaç dilim ekmeği microdalgada 3-4 dakika bırakıyorum
Sonra soğuduğunda rondodan geçirip galeta unu yerine kullanıyorum
7- Kavrulmuş kıyma lazımsa
occak başında durup
kıyma kavurmaktansa
microdalgaya koyup
düşük ısıda 3-4 dakika bırakıyorum
Kıyma kavrulmuş oluyor
8- Bir tabağa sucuk doğruyorum
üstüne de kaşar dilimleri kesip
microdalgaya veriyorum
2 dakikada kaşar eriyor ve sucuklarla birlikte güzel kahvaltılık oluyor
9- Önceden kalmış soğuk köftem varsa
üstlerine ince birer dilim kaşar koyup
mikrodalgaya veriyorum
Köfteler ısınıyor
kaşarlarda üzerine yayılıyor
çook lezzzetli oluyor
Patatesleri catalla delerseniz patlama olmaz
Yari surede disari alin patateslerinizi ve sogumaya birakin
Mikrodalga oldugundan icin icin pisme sureci olacak
Geri koyarkenn bu sefer de diger yuzlerini cevirin
Patatesleriniz harika ve her tarafi ayni esitlikte pismis olacak
___
Patlicanlari kozlemek istiyorsaniz kabugunu soyun
Birkac yerinden catalla delin
Yine patates usulu pisirin
____
Taze misir pisirmeyi denediniz mi? Misirlari soyun
bir tabaga iki uc misir kocani koyup mikrodalgaya yikanmis halde yani islak koyun
Yine patates gibi yani pisme suresini ikiye bolerek ve mikrodalgadan cikartip sogutup tekrar geri koyarak pisirin
Sutlu misiriniz olacak ve duduklude bir daha kaynatmadan afiyetle yiyeceksiniz
Cok kisa surede pisiyor
___
Bayat ekmeginizi yumusatmak istiyorsaniz bir bardak icinde iki parmak su koyun firininiza
Kaynayan suyun nemini ekmekleriniz alacak
boylece yumusayacaklar ama uzun sure tutmayin
____
Sebzelerinizi mikrodalgada pisirseniz vitaminleri suda kaybolmaz
Tabagin ortasina yine bir bardak icinde az su koyun yikanmis sebzelerinizi firinlayin
___
Yumurta pisirmek istiyorsaniz yumurtayi kirmaniz yetmez
mutlaka catalla karistirmaniz lazim yoksa patlar yumurtalar
___
Gozenekli olmayan her tur sebzeyi delmeniz lazim catalla ki su molekulleri hareket edebilsinler yoksa sIkIsIp patlamalara sebep olurlar ve dunya temizlik isi cikar basiniza
___
Kurutmak istediginiz nane maydonoz gibi bitkileri kagit havlu uzerinde yayin ve firinlayin
nemi gidip kuruyuncaya kadar birkac kez sokup cikartmaniz gerekebilir ama en iyi kurutma yontemlerinden biri
____
Donuk gidalari cozmek icin kullanin ama sureclerini butun yapmayin yani yine nobetler halinde sokup cikartarak yapin
____
Corba gibi sivi maddeleri tam ve esit isitmak icin firindan cikartip karistirip tekrar isinmaya koymaniz gerekir
Mikrodalganin en buyuk sirri su molekullerinin hareketine yol acmak
Hepimize kolay gelsin
mikrodalga bennim en buyuk yardimcim
kullanmayi gelistirirseniz zaman ve enerjiden cok tasarrufunuz olur
Alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul