Konu
:
Yemek Pisirmek Bir Sanattir
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Pisirmek Bir Sanattir
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Pisirmek Bir Sanattir
Bugün
çok az yiyecek maddelerini çiğ olarak yeme alışkanlığımız vardır
Bazı sebze ve meyveler dışındaki yiyecek maddelerinin
normal şartlar altında
doğal tatlarının hoşa gitmemesi ve ağzımızda dişlerimizle ezilmesi ve çiğnenmesi zorlukları nedeniyle
çiğ olarak yenilmesi düşünülmez
Pişirme
çiğ olarak yenilmeye elverişli olmayan yiyeceklerin kolay yenilebilmesini sağlar
Bununla birlikte
pişirmenin
kolay yenilebilme imkânı verme yanında
başka çeşitli yararları da bulunmaktadır:
• Isı etkisi ile
yiyecekler
çeşitli mikroplardan arınır ve sağlığımıza daha uygun bir nitelik kazanır
• Pişirme
yiyeceklerin daha kolay sindirilmesini sağlar
• Pişirilmede kullanılan çeşitli katkı maddeleri ile yiyeceklerin besleyici değerleri artar
• Pişirme
yiyeceklere tadı
kokusu ve görünüşü ile yemek yeme isteği uyandıracak bir özellik verir
• Yemek hazırlanmasında tek başına ya da birkaçı bir arada kullanılan pişirme yöntemleri ile değişik besleyici değerde ve değişik nitelikte yiyecekler hazırlanır
Görülüyor ki
yiyeceklerden en iyi biçimde yararlanılabilmesi ile pişirme işlemleri arasında yakın bir bağ bulunmaktadır
Şüphesiz
bu bağ
yiyeceklerin üretiminden
yemek olarak hazırlanmasına değin bütün evreleri
ayrıca
yiyeceklerin işlenmesini
pişirilmesini ve tüketinceye değin bütün saklama esaslarını da kapsamaktadır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul