Konu
:
Yagda Kizartma Yaparken
Yalnız Mesajı Göster
Yagda Kizartma Yaparken
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yagda Kizartma Yaparken
Küçük kılçıklı balıklar
ya da kemikli olarak dilimlenmiş balıklar özellikle yağsız oladukları mevsimlerde yağda kızartılarak pişirilebilir
Kızartma işleminin iyi yapılması için
balıklar yıkandıktan sonra sularının iyice alınması gerekir
Bu iş için kurutma peçeteleri kullanılır
Balıkların suyu alındıktan sonra tuzlanıp unlanır ya da tuz ve karabiber karıştırılmış una bulanır
Balıklar unlanmadan önce bira veya süte batırılırsa daha iyi kızarır
Bazı balıklar da önce una
yumurtaya
sonra galetaya ya da yumurtalı unlu bulamaca batırılarak kızartılabilir
Dilimlenmiş ya da fileto kesilmiş balıklar
kızartmadan önce
domates ve soğan rendesi
tuz
karabiber
kekik ve limon suyunda bekletilirse daha lezzetli olur
Kızarma işlemi için dibi düz
sığ tavalar
derin kızartma kapları ve elektrikli kızartıcılar kullanılır
Tavada kızartma yaparken yağın az olmasına
yağın tütercesine kızdırılıp yakılmamasına özen gösterilmelidir
Kızartma işlemi fırında da yapılabilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul