Konu
:
Gida Kabuklarinda Bulunan Kimyasallar
Yalnız Mesajı Göster
Gida Kabuklarinda Bulunan Kimyasallar
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gida Kabuklarinda Bulunan Kimyasallar
Kimyasal ilaçların baklagillerin ve meyvelerin kabuk kısmında yoğun bulunabildiği bu nedenle kuru baklagillerin bekletme sularının mutlaka dökülmesi meyvelerin ise kabuklarının soyularak yenmesi önerildi
Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Prof
Dr
Yasemin Beyhan gıdaların vitamin değerlerinin azalmaması ve kalitelerinin korunabilmesi için yıkama pişirme ve saklama aşamalarına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi
Vitamin ve minerallerin fiziksel-zihinsel gelişim ile bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi açısından çok önemli olduğunu ifade eden Beyhan vitamin kaybının az olabilmesi için gıdaların tüketilmeye en yakın zaman içinde hazırlanarak pişirilmesinin önemli olduğunu belirtti
Sebzelerin pişirilmeye yakın zamanda köklerinden ayıklandıktan sonra bütün halde yıkanması” gerektiğini kaydeden Beyhan ”Bol akan suyun altında iyice yıkandıktan sonra mümkün olduğunca büyük doğranıp sıcak pişirme ortamına atılmalı
Uzun süre pişirilmemeli suda eriyen vitaminlerin kaybolmaması için az suda hazırlanmalı
Kesinlikle bir gün öncesinden suda bekletilmemeli” uyarısında bulundu
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul