Konu
:
Kuru Gidalarin Pisirilmesi
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Gidalarin Pisirilmesi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Gidalarin Pisirilmesi
Mercimek dışında diğer kuru baklagiller
pişirilmeden önce ıslatılırlar
Ayıklanarak
birkaç defa iyice yıkanıp
pişirilmeden bir akşam ya da 5-6 saat önce
üzerlerini bir iki parmak yükseklikte örtecek kadar ılık su ile ıslatılmalıdır
Islatılan taneler yumuşar ve su çeker
Islatma suyunun ılıklığı
su çekme oranını yükseltir
Islatma suyuna konulacak bir miktar karbonat tanelerin daha kolay yumuşamasını sağlar
Pişirilmeden önce bu yöntemle ıslatılan baklagillerin muhakkak yıkanması gerekir
Kuru baklagilleri ıslatma
yaş sebzelerdeki gibi besin değerinden kayba yol açmaz
Pişirmede iyi kalite su kullanılmalıdır
Pişme sıcaklığı
ilk kaynamadan sonra
kaynama noktasını geçmeyecek biçimde ayarlanmalıdır
(B) vitamini yüksek ısıdan etkilenir
Pişme süresi
ısı kontrol altına alınarak uzatılabilir
Basınçlı tencerelerde ısı fazla olduğundan
iyi nitelikli bir yemek tenceresi tercih edilmelidir
Pişirme sindirimi de kolaylaştırır
Yemeğin özelliğine göre baklagiller önceden haşlanacaksa haşlama suyu değerlendirilmeli
dökülmemelidir
Pişirme sırasında
su eklemek gerekiyorsa
bu su sıcak olmalıdır
Diğer sebzelerle birlikte bir yemek yapılacak olan baklagiller
önce yumuşayıncaya kadar pişirilmeli
sonra diğer sebzeler konulmalıdır
Ezilecek kadar fazla pişirip
şekli bozulmamalıdır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul