Konu
:
Köri Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Köri Yemekleri
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köri Yemekleri
Tarçın
karanfil
karabiber
kakule ve defne yaprağından oluşan garam masala
köri yemeklerinin vazgeçilmezidir…
Hint mutfağının temelini taze otlar ile lezzetlendirilmiş yemekler oluşturur
Yemekler adeta bir baharat cennetidir
Hint yemeğinin özü
kokulu baharatların doğru kullanımından geçer
Önemli olan yemeğin gerçek tadını bozmadan onu zenginleştirecek baharat karışımını kullanmaktır
Köri’den Hindistan cevizi sütüne
gül suyundan kurutulmuş meyvelere
naan ekmeğinden tandoori’li tariflere kadar Hint Mutfağında değişik lezzetler bulabilirsiniz
Uzakdoğu mutfağında köri aslında yavaş yavaş pişen sulu et ve sebze yemeği anlamına geliyor
Özellikle Hindistan mutfağında sık tüketiliyor
Köri yemeğinde vazgeçemeyeceğiniz baharatlar garam masala baharatlarıdır
Tarçın
karanfil
karabiber
kakule ve defne yaprağının birlikte kullanılmasına verilen isimdir
Körili yemekler
acı-tatlı ve ekşi tatlarla bezenmiş Hint mutfağı aynı
kültürü
ırk yapısı
coğrafyası ve iklimi gibi çok çeşitlilik gösterir
Her yeni göç dalgasıyla ülkeye yerleşen yeni mutfak alışkanlıkları
kültürün bir parçası olmuş
Hint Mutfağı bu nedenle alabildiğine zenginleşmiştir
Tüm soğan bazlı ve hafif kahverengi haline getirilmiş köri yemeklerinde kullanılan malzemeler ise kişniş tohumu
nane ve kimyondur
Son olarak ekleyeceğiniz baharat ise kırmızı toz biber ve zerdeçaldır
Köri yemekleri genelde kuzu
tavuk ve dana eti kullanılarak yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul