Konu
:
Super Lezzet Makaron
Yalnız Mesajı Göster
Super Lezzet Makaron
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Super Lezzet Makaron
Dövülmüş badem
şeker ve yumurta akı ile hazırlanan
genellikle
kahve
çikolata
çilek
fındık
antep fıstığı
vanilya vb
ile koku verilen hamurdan yapılan
dışı gevrek içi yumuşak
küçük yuvarlak pasta
İlk tarifin Rönesans dönemi Venedik’inden geldiği
1800′lerde Fransızlar tarafından günümüzdeki şekliyle yapıldığı söyleniyor
Malzemeler:
100 ml taze sıkılmış portakal suyu
100 gr krema
45 gr şeker
50 ml sıvı krema
12 gr mısır nişastası
65 gr beyaz kuvertür
Hazırlanışı:
Portakal suyunu yarı yarıya azalacak şekilde kaynatın
Kremayı başka bir kapta şeker ile kaynatın
Ayrı bir kapta sıvı kremayı mısır nişastası ile karıştırın
Bu karışımı kaynayan kremaya ekleyin
düşük ısıdaü kaynayana kadar karıştırın
Yoğunlaştığını gördüğünüzde bir dakika daha karıştırarak kaynatmaya devam edin
En başta yarı yarıya çektirdiğiniz portakal suyunu ekleyip kaynatmaya devam edin
portakal suyunu
ve son olarak ta kuvertür parçalarını karışıma ekleyin
Homojen bir karışım oluşunca yağı da ekleyin ve soğumaya bırakın
Elde edilen krema buzdolabında bir hafta muhafaza edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul