Konu
:
Stromboli İtalyan Durumu
Yalnız Mesajı Göster
Stromboli İtalyan Durumu
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Stromboli İtalyan Durumu
içinde çeşitli peynirler
İtalyan etleri ya da sebzeler olan bir çeşit dürümdür
Dürüm İtalyan ekmek hamurundan hazırlanır
Stromboli ilk olarak Philadelphia’nın dışında Essington şehrinin Tinicum ilçesinde
1950’li yıllarda Romano’nun İtalyan Restoranı’nda servis edilmeye başlanmış
Restoranın özel tadı olarak sunulan Stromboli adını başrollerini Ingrid Bergman’ın oynadığı Stromboli filminden almış
Diğer bir kaynağa göre stromboli ilk olarak 1954 yılında Washington’da Mike Aquino tarafından keşfedilmiş
Stromboli hazırlanması son derece kolay
içerdiği malzeme bolluğu nedeniyle de son derece besleyici bir tat
Malzemeler:
• 250 gram sosis (küp küp doğranmış)
• 1 fincan dilimlenmiş soğan
• 1/2 fincan dilimlenmiş kırmızıbiber
• 1/2 fincan ince dilimlenmiş yeşilbiber (çarliston)
• 2 yemek kaşığı ezilmiş sarımsak
• 1 çay kaşığı İtalyan baharatı (bunun yerine kekik
mercanköşk
biberiye
adaçayı
fesleğen karıştırarak “İtalyan Baharatı” elde edebilirsiniz
)
• 250 gr
Dilimlenmiş jambon
• 125 gram ince kıyılmış salam
• 1/2 fincan dilimlenmiş siyah zeytin
• 2 fincan rendelenmiş provolone peyniri (bunun yerine eski kaşar peyniri kullanabilirsiniz)
• 2 fincan rendelenmiş mozzarella peyniri
• 1 büyük yumurta
• 1 fincan rendelenmiş parmesan peyniri
• Ekmek hamuru (fırınlardan hazır olarak da satın alabilirsiniz)
Hazırlanışı:
Fırını önceden 180 derece sıcaklıkta ısıtın
Fırın tepsinizi yağlayın
Büyük bir tavada
az yağda orta-yüksek ateşte küp küp doğradığınız sosisleri ortalama 5 dakika pişirin
Tahta kaşık yardımı ile sosileri tavadan alın ve yağını iyice alması için kağıt havlu kullanın
Tüm yağı dökün sadece 1 yemek kaşığı yağ bırakın ve
soğan ve biberleri yumuşayana kadar bu yağda pişirin
Sarımsağı ve baharatları ekleyin ve 1 dakika kadar birlikte çevirerek pişirin
Karışımı ateşten alarak soğumaya bırakın
Öte yandan
ekmek hamurunu alın ve ikiye ayırın
Unlanmış bir yüzeyde
hamuru
büyük bir dikdörtgen elde edene kadar açın
Aşağı yukarı 25 cm
’ye 35 cm
ölçülerinde bir dikdörtgen yeterli olacaktır
Kenarlardan 3’er cm
boşluk bırakarak sosisli karışımı hamurun üzerine yayın
Nazikçe hamuru yuvarlayın ve her bir katmanına jambon
salam
zeytin ve peynir çeşitlerini ekleyerek büyükçe bir dürüm elde edin
Dürümün kenarlarına ve üst yüzeyine yumurtanın sarısını sürün
Önceden yağladığınız fırın tepsisine yerleştirerek ortalama 20-30 dakika pişirin
Fırından çıkararak 10 dakika dinlendirin ve kalın dilimler halinde keserek servis edin
Ekmek Hamurunu Evde Hazırlamak İçin;
1 bardak sıcak su
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı şeker
2
5 çay kaşığı zeytinyağı
3 bardak elenmiş un
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Büyük bir kabın içinde
su
maya
şeker ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın
Karışımı yaklaşık 5 dakika dinlenmeye bırakın
1
5 bardak un ve tuzu ekleyerek karışım yumuşak hale gelene kadar yoğurun
Azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam edin
Tüm un eklendikten sonra hamuru
kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun
Artan zeytinyağı ile büyük bir karıştırma kabını yağlayın
Hamuru bu kaba yerleştirin ve her yanını kaptaki yağ ile yağlayın
Kabın ağzını kapatın ve sıcak kuru bir mekanda 1 – 1
5 saat kadar dinlenmeye bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul