Konu
:
Hormonlu Gıdalar Nasıl Anlaşılır?
Yalnız Mesajı Göster
Hormonlu Gıdalar Nasıl Anlaşılır?
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hormonlu Gıdalar Nasıl Anlaşılır?
Hormonlu gıdalar nasıl anlaşılır
Dış görünüş ve yapılarına göre ayırt edebileceğimiz bazı yiyeceklerin nasıl anlaşılacağı konusunda bazı ipuçları da var
Medical Park Fatih Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevil Nas Can hormonlu gıdaların nasıl anlaşılabileceği konusunda şu bilgileri veriyor
Domates:
Domates kesildiğinde içi fazlaca boşsa
meyvenin ucunda sivri çıkıntılar ve yuvarlak yapısından farklı bir şekle sahipse
hormonlu olduğundan şüphelenebilirsiniz
Ayrıca hormonlu domatesler de dik kesildiğinde ortasında beyaz ve sert bir tabaka görülür
Salatalık:
Şekilsiz
bir ucu kalın
bir ucu ince veya yan yana yapışık meyvelere dikkat edin
İçleri adeta sünger gibi
çekirdek evi de kof bir yapıya sahiptir
Tatlarında farklılıklar ve lezzetsizlik vardır
Biber:
Aşırı büyük ve etli bir görünüme sahiptir
Çekirdek etrafı boş
etli kısımda domatesteki gibi beyaz ve sert bir doku görülür
Patlıcan:
Şekli bozuktur
Kenarında şişlikler görülür
Yan yana yapışıktır
Etli kısmı sünger gibi kof olur
Patates:
Şekilsiz ve yumruları birbirine yapışıktır
Patateste aşırı gübre ve hormon kullanılırsa içinde kararmalar görülür
Çilek:
Aşırı büyük
çift yapışık ve içleri boştur
Karpuz:
Hormonlu karpuzların çekirdek evleri boştur
Yendiği zaman aşırı nişasta kokusu verir
(Haber 7
Cihan)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul