Konu
:
Zeytinyagli Dolma Yapmanin İnceligi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyagli Dolma Yapmanin İnceligi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyagli Dolma Yapmanin İnceligi
Zeytinyağlı dolmalar yapılırken pirinç fıstıkta kavrulduktan ve baharat içine atıldıktan sonra tencerenin kapağını derhal kapamalı ve beş dakika hiç açmamalıdır
Böylece demlenmeye bırakılan dolma içine baharat kokusunun iyice sinmesi temin edilir
Aksi halde baharatların güzel kokusu uçar gider hiç kullanılmamış hale gelir
Dolmaların dibinin tutmaması için pişirilecekleri tencerenin dibine ya beş altı adet yaprak koymak veya yaprakları haşlandıktan sonra koparılan sapları kafes gibi dizilmek gereklidir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul