Konu
:
Patatesleri Kızartmadan Önce Suda Bekletin
Yalnız Mesajı Göster
Patatesleri Kızartmadan Önce Suda Bekletin
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesleri Kızartmadan Önce Suda Bekletin
Patatesleri Kızartmadan Önce Suda Bekletin
Patates kızartması sevenlere müjde! Journal of the Science of Food and Agriculture’da yer alan bir araştırmada
patatesleri kızartmadan önce suda bekletmenin akrilamit seviyesini düşürdüğü açıklandı
Akrilamit
nişastalı gıdaların yüksek sıcaklıklarda pişirilmesi sırasında doğal olarak ortaya çıkan bir kimyasal
Araştırmacılar
pek çok gıdada görülen akrilamit oluşumunun
sağlımız için tehlikeli olduğu ve hayvanlarda kansere yol açtığı ile ilgili şüphelerin olduğunu belirtiyorlar
Ancak İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmada
patatesleri kızartmadan önce kısa bir süre suda bekletmenin
akrilamit oluşumunu ve neden olduğu riski ciddi ölçüde azalttığı belirlendi
Leatherhead Food International’dan Dr
Rachel Burch
bugüne kadar gıdalarda akrilamit oluşumunu önelemek üzere pek çok araştırmanın yapıldığını
ancak bu çalışmaların gıda endüstrisiyle sınırlı kaldığını belirtiyor ve yaptıkları çalışmada evde uygulanabilecek pratik çözümü hedeflediklerini ekliyor
Yapılan çalışmada patateslerin 30 dakika ile 2 saat arasında sürelerle suda bekletilmesi sonucunda
yüzde 23
yüzde 38
ve yüzde 48 oranlarında akrilamit seviyesinin düştüğü gözlemlendi
Ancak araştırmacılar bu sonuçların az kızarmış patates için geçerli olduğunu belirtiyorlar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul