Konu
:
Bilinmeyen Tadlar_Sangria Cayi
Yalnız Mesajı Göster
Bilinmeyen Tadlar_Sangria Cayi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bilinmeyen Tadlar_Sangria Cayi
İspanyol’lara özgü
özellikle yaz aylarında hazırlanarak tüketilen
şarapla hazırlanmış bir çeşit
“punch”
tır
Kırmızı veya beyaz şarabın
büyük bir sürahide meyve ve maden suyu ile karıştırılmasıyla elde edilir
Soğuk olarak servis edilir
Çoğunlukla kırmızı şarap ile hazırlandığı için
ismini
İspanyolca’da kan anlamına gelen
“sangre”
kelimesinden almıştır
Sangria hazırlamanın pek çok çeşidi vardır
Ancak genel olarak hemen hepsi taze mevsimsel meyveler
kırmızı şarap içerir
farklılık ise hazırlama sırasında tercih edilen diğer yan tatlarla elde edilir
Son derece hafif bir içecek olan Sangria’yı siz de hazırlamak isterseniz
“Sangria Çayı”
tarifimizi denemenizi öneririz
Sangria Çayı
4 poşet çay
3 sap biberiye
4-5 yemek kaşığı toz şeker
1 adet portakal
3 adet şeftali
200 gram çilek
3/8 Lt
kırmızı şarap
1 litre su kaynatıp çay poşetlerini kaynamakta olan suya atarak 4-5 dakika demlendirin
Biberiyeleri havan aracılığı ile dövün ve hazırladığınız çayın içine ekleyerek ortalama 8 dakika çayın içinde bekletin
Şeker ilave ederek karıştırın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın
Ardından buzdolabına koyarak iyice soğumasını sağlayın
Diğer tarafta
portakalı elma dilim şeklinde soyun ve kabuğu ve beyaz kısımlarını çıkarın
Şeftalilerin kabuklarını soyun ve çekirdeğini çıkararak dilimleyin
Çilekleri yıkayın ve uzunlamasına dilim dilim kesin
Hazırladığınız bu meyveleri şarapta bekletin
Büyük bir sürahinin içine buzdolabında beklettiğiniz çayı ve şaraplı meyveleri koyun ve karıştırın
Sangria çayınız hazır…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul