Konu
:
İtalyan Mutfagindan Panna Cotta
Yalnız Mesajı Göster
İtalyan Mutfagindan Panna Cotta
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İtalyan Mutfagindan Panna Cotta
İtalyan mutfağının en sevilen tatlılarından biri
Üstelik yapımı da bir o kadar basit
Panna Cotta’nın
karamelli
çikolatalı ve vişneli olmak üzere 3 farklı çeşidi var
Malzemeler: (4 kişilik)
750 ml
kremşanti
1 tatlı kaşığı vanilya
75 gram toz şeker
1 adet limonun soyulmuş kabuğu
5 adet yaprak jelatin
250 gram kayısı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı limonun suyu
100 ml
kayısı likörü
100 ml
konyak
Hazırlanışı:
Kremşantiyi vanilya
şeker ve limon kabuğuyla kaynatın
ateşi kısıp sık sık karıştırarak 15 dakika pişirin
Limon kabuğunu içinden çıkarın
Jelatini soğuk suda ıslatın
sıcak kremşantiye katıp erimesini sağlayın
4 sufle kabının içini soğuk suyla çalkalayın
kremayı içlerine doldurup bozdolabında 6 saat bekletin
Kayısı sosu için kayısıların kabuklarını soyun
süzgeçten geçirerek püre haline getirin
İçine şeker
limon suyu
konyak ve kayısı likörü katarak kaynatın
Ateşi kısıp 5 dakika pişirin
Soğumaya bırakın
Kalıpları ters çevirip tabaklara alın
sos yanında servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul