Yalnız Mesajı Göster

İtalyan Mutfagindan Panna Cotta

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Mutfagindan Panna Cotta





İtalyan mutfağının en sevilen tatlılarından biri Üstelik yapımı da bir o kadar basit Panna Cotta’nın karamelli çikolatalı ve vişneli olmak üzere 3 farklı çeşidi var
Malzemeler: (4 kişilik)
750 ml kremşanti
1 tatlı kaşığı vanilya
75 gram toz şeker
1 adet limonun soyulmuş kabuğu
5 adet yaprak jelatin
250 gram kayısı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı limonun suyu
100 ml kayısı likörü
100 ml konyak
Hazırlanışı:
Kremşantiyi vanilya şeker ve limon kabuğuyla kaynatın ateşi kısıp sık sık karıştırarak 15 dakika pişirin Limon kabuğunu içinden çıkarın
Jelatini soğuk suda ıslatın sıcak kremşantiye katıp erimesini sağlayın
4 sufle kabının içini soğuk suyla çalkalayın kremayı içlerine doldurup bozdolabında 6 saat bekletin
Kayısı sosu için kayısıların kabuklarını soyun süzgeçten geçirerek püre haline getirin İçine şeker limon suyu konyak ve kayısı likörü katarak kaynatın Ateşi kısıp 5 dakika pişirin Soğumaya bırakın
Kalıpları ters çevirip tabaklara alın sos yanında servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla