Konu
:
Konservenin Puf Noktalari
Yalnız Mesajı Göster
Konservenin Puf Noktalari
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Konservenin Puf Noktalari
Konserve
hava almayacak biçimde kapatılmış «hermetikli» kaplar içinde besinlerin yüksek ısı derecelerinde ısıtılmasından sonra muhafaza edilmesine denir
Konserve edilmiş besinler
her yönden taze pişirilmiş besinlerin durumuna çok yakın bir durumda bulunurlar
Konserve kelimesi besinlerin saklanması
dayandırılması anlamında olan fransızca bir kelimeden gelmektedir
Konserve edilmiş besinlerin yararlarını şöyle Özetlemek mümkündür:
1 - Konserve yapmakla yazın severek yediğimiz sebze ve meyveleri kışın da yememiz mümkündür
2 - Konserve besinlerle günlük yemek listelerimizi zenginleştirmemiz
elimizin altında her zaman için beslenmemize yarayacak besinleri bulundurmamız mümkündür
3 - Konserve meyve
et
sebze ve benzerlerini en ucuz oldukları vakitler hazırlamak mümkün olduğundan bu besinlerin pahalı oldukları vakitlerde bunları ucuza temin etmiş olacağımızdan ekonomik durumumuza da büyük yararlan olmaktadır
Böylece büyük tasarruflar sağlanması mümkündür
Besinlerin konserve edilişleri
konserve kaplarından çıkarılıp yemeklerde kullanılışları sırasında bu besinlerin vitaminlerinde büyük çapta kayıplar olur
Bundan ötürü ileride yapımını anlatacağımız konservelerin haşlanması
pastörizasyon işlemleri sırasında bütün işlerin çabuk yapılması gerektir
Ancak bu biçimde vitamin kaybı asgarî hadde indirilebilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul