Konu
:
Yiyecekler Hakkında Bilmedikleriniz!
Yalnız Mesajı Göster
Yiyecekler Hakkında Bilmedikleriniz!
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yiyecekler Hakkında Bilmedikleriniz!
Yiyecekler Hakkında Bilmedikleriniz
Karpuz yararlı mı?
değil mi?
dondurma hangi şekilde yenilince daha sağlıklı? İşte yiyecekler hakkında bilmedikleriniz
Karpuz:
Karpuzun yüzde 92si sudan oluşur
Yazın en favori meyvesi olan karpuz A ve C vitaminlerini
bunun yanı sıra etkili olarak antioksidan içerir ve aynı zamanda kansere ve kalp hastalıklarına karşı korur
Barbekü sos:
Barbekü ve çeşitli soslarda kullanılan ot ve baharatlar içinde fazlasıyla antioksidan barındırır
Böylece sizi kanser ve kalp hastalıkları gibi zor hastalıklardan korur
Dondurma:
Uzmanlar dondurmayı külahta yemenin
kaşlıkla yemekten daha uygun olacağını söylüyorlar
Neden mi? Çünkü diliniz ısındığında dondurmanın tadını daha iyi alabilirsiniz fakat kaşıkla tattğınızda
kaşık ısıyı alıcaktır
Mayonez:
Mayonez gıda zehirlenmelerinde büyük payı olduğu söylenir
fakat içerdiği sirke ve asidik içeriklerden dolayı koruyu özelliğe sahiptir
Problem ise ev yapımı mayonezlerde pastörize yumurta ve bozulmuş tavuk ve balık yapımında yatıyor
Dondurulmuş gıda:
Yazın piknikte
barbeküde yada kamp gezilerinde yemek hazırlarken tam soğutma mümkün değildir
Çünkü sıcak havada bakteriler artar buda hastalıklara neden olur
Yazı hastalılarla geçirmek istemiyorsanız
yemek yemeden önce ellerinizi yıkayın ve şüpheli yüzeyleri temizleyin
yemeklerinizi doğru ısıda pişrin ve bozulabilecek gıdaları derhal soğutun
Kaynak: iVillage Türkiye
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul