Konu
:
Mukemmel Bir Pilav Yapmak İcin
Yalnız Mesajı Göster
Mukemmel Bir Pilav Yapmak İcin
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mukemmel Bir Pilav Yapmak İcin
Mutfak ile ilgilenmeye başlayanların veya yalnız yaşayanların en aşina olduğu yemek çeşitlerinden biridir pilav
Ancak o kadar çok ve sık yapılması
pilavın en iyi bilinen ve en güzel yapılan tarif olduğunu ifade etmiyor maalesef! Tam tersine
pilav yapılması en hassas
tavının/kıvamının tutturulması en zor tariflerden biridir
Kendisi dışında lezzet veren başka malzemelerin katılmaması
bu tarifin kıvamının tutturulmasını güçlendiren en önemli faktör
Şöyle bir kişisel pilav yapma deneyimlerinizi gözden geçirin
Özellikle konuklarınız varken yaptığınız kaç pilavı göğsünüzü kabartarak
başınız dik sofraya getirdiniz? “Aceleye geldi”
“Sizin şansınıza…”
“Aslında çok güzel pilav yaptığımı söylerler”
“Bir daha o marketin pirincini almam”
“Geçen yaptığım pilav bilseniz ne güzel oldu”
“Şimdi toksunuz ya
o yüzden…” v
b
birçok bahane mutlaka size de çok tanıdık gelecektir
Artık bahaneleri bırakıp marifetinizi ortaya koyma zamanı geldi
Vereceğimiz püf noktalarıyla mükemmel pilavın tüm gizli kalmış sırlarını açıklıyoruz
Konuklarınıza ikram edeceğiniz pilavın ardından mükemmel pilavın sırlarını öğrenmek isteyenlere vereceğiniz yanıtları da şimdiden hazırlayın
Pilava lezzet katmak için önce tereyağı ile hafifçe kavurun
Böylece pirinçleriniz hem tereyağın lezzetini alacak hem de pişirme sırasında dağılmasını engelleyecektir
Pirinçlerin yapışmasını önlemek ve tane tane olmasını sağlamak için de pişirme suyuna bir miktar sıvı yağ ilave edin
Pilavınızın rengi de önemli ve ilik gibi bembeyaz görünmesi içinse pişme suyuna 1-2 çay kaşığı limon suyu eklemeyi deneyin
Pilavın pişip pişmediğini anlamak için çatala
kaşığa güvenmeyin; tadına bakın
Yenilebilir yumuşaklıkta ve dişe gelir sertlikteyse kıvamı tamamdır
Henüz yenilebilir yumuşaklığa gelmemiş ancak suyu da kalmamışsa biraz daha sıcak su ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin
Ekleyeceğiniz suyun mutlaka sıcak olması gerekir
Pilavı karıştırmanın
pirinçteki nişastayı açığa çıkardığını ve nişastanın da tanelerin birbirine yapışmasına neden olacağını aklınızdan çıkarmayın
Diyelim ki
pilavınız pişti ama pirinçler çok yumuşamış
yani lapalaşmış
Endişe etmeyin ve çok kısık ateşte bir çatal yardımıyla dikkatlice havalandırarak pişirmeye devam edin
Ta ki
suyunu iyice çeksin
Pilavı ısıtmak da ayrı bir maharet gerektirir
Mükemmel yapılmış bir pilavın ısıtıldığında tüm özelliğini kaybettiği de çok vakidir
Burada işin sırrı pilavı karıştırmamaktır
Pilava 1-2 yemek kaşığı su ekleyin ve çok kısık ateşte ısıtın
Pilavın tanelerinin bozulmaması için de tencereyi arada bir sallamak suretiyle alt üst edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul