Yalnız Mesajı Göster

Ordöv Hazirlarken

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ordöv Hazirlarken





Dünyanın hemen her ülkesinde "mükemmel" bir yemek daima iştah açıcı bir girişle başlar

Çoğu kez "aperatif" olarak nitelenen yiyecekler de bu kategoriye dahil edilir Ruslar'ın "ZakuskP'si italyanlar'ın "Antipasta"sı hep bu tür yemeklerdendir

Burada unutulmaması gereken husus ordövrün davetin niteliği esas yemeğin cinsi hazırlama kolaylığı ve mevsim şartları dikkate alınarak tespit edilmesidir

Sözgelimi yemekte hem et hem de balık bulunuyorsa ayrıntılı bir ordövr servisi yapılmayabilir Bu gibi durumlarda tek bir ordövrle yetinmenizde sakınca yoktur

Öte yandan yaz aylarında serinletici özellikleri olan ve susatmayan ordövr çeşitlerini tercih etmek uygun olur

Ordövr gerek miktar gerekse tad ve lezzet açısından sadece "iştah açıcı" olmakla yetinmek durumundadır Asıl yemeğin arkadan geldiği hiç bir zaman unutulmamalıdır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla