Konu
:
Ordöv Hazirlarken
Yalnız Mesajı Göster
Ordöv Hazirlarken
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ordöv Hazirlarken
Dünyanın hemen her ülkesinde
"mükemmel" bir yemek daima iştah açıcı bir girişle başlar
Çoğu kez "aperatif" olarak nitelenen yiyecekler de bu kategoriye dahil edilir
Ruslar'ın "ZakuskP'si
italyanlar'ın "Antipasta"sı hep bu tür yemeklerdendir
Burada unutulmaması gereken husus
ordövrün davetin niteliği
esas yemeğin cinsi
hazırlama kolaylığı ve mevsim şartları dikkate alınarak tespit edilmesidir
Sözgelimi yemekte hem et
hem de balık bulunuyorsa
ayrıntılı bir ordövr servisi yapılmayabilir
Bu gibi durumlarda tek bir ordövrle yetinmenizde sakınca yoktur
Öte yandan yaz aylarında serinletici özellikleri olan ve susatmayan ordövr çeşitlerini tercih etmek uygun olur
Ordövr
gerek miktar gerekse tad ve lezzet açısından sadece "iştah açıcı" olmakla yetinmek durumundadır
Asıl yemeğin arkadan geldiği hiç bir zaman
unutulmamalıdır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul