Konu
:
Bilinen Lezzet_Ficcinin Yapilisi
Yalnız Mesajı Göster
Bilinen Lezzet_Ficcinin Yapilisi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bilinen Lezzet_Ficcinin Yapilisi
çın ise Türkçe’deki “le/li” eki anlamına geliyor
Yani fıtçın; etli demek
Zaten bazı çerkezler buna etli börek de diyorlar
Malzemeler:
Hamuru için:
2 bardak süt
½ bardak tereyağı
½ paket yaşmaya
Tuz
Aldığı kadar un
Harcı için:
½ kg
sotelik
doğranmış kuzu eti
kuru soğan
5 sivribiber
3 domates
2 diş sarımsak
1 kaşık biber salçası
Tuz
Pulbiber
Üzerine sürmek için:
1 yumurta
Hazırlanışı:
Süt
eritilmiş yağ
maya
tuz ve unla orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun
Diğer tarafta soğanları
biberleri
domateslerive sarımsağı küp küp doğrayın ve çiğ olarak ete ilave edin
Biber salçası
pulbiber ve tuzunu da ekleyip güzelce harmanlayın
Hamurun yarısından biraz fazlasını merdaneyle tepsinin kenarlarından taşıcak büyüklükte açıp tepsiye yerleştirin
Hazırlanan harcı tepsiye döşeyin
Kalan hamuru tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye örtün
Alttaki hamurun taşan kısmını üsteki hamura yapıştırarak iki parmak yardımıyla şekilli olarak birleştirin
Tam ortasına sadece üste konan yufkaya çay tabağı büyüklüğünde bir delik açın
Üzerine yumurta sürüp 170 derece ısıtılmış fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul