Konu
:
Kibris Mutfagindan Yoresel Yemekler
Yalnız Mesajı Göster
Kibris Mutfagindan Yoresel Yemekler
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kibris Mutfagindan Yoresel Yemekler
Resimli Kıbrıs Yemekleri
Kıbrısın meşhur yemekleri
Kıbrıs yöresel yemek tarifleri
kıbrıs yemekleri tarifleri
kıbrıs yemek tarifleri
Evsahipliği yaptığı bunca kültürlerden süzülmüş birikimlerle Kıbrıs mutfağı
doğu ve batı lezzetlerinin sentezine ulaşmış ve bir “oriental” ekol olmuştur
Kıbrıs mutfaklarında et
deniz ürünleri
sebze ve meyva günlük ve taze tüketilir
Akşam sofralarında
ana yemekten önce yirmiye yakın çeşidiyle “ordövr” ve mezeler sunulur
Cacık
humus
pastırma
yoğurt
fava
taze badem içi
turşu
salatalar ve zeytin çeşitleriyle başlayan ünlü mezelerin ardından
ızgara hellim
köfte
şiş kebap
şeftali kebabı
pirzola gibi ızgaralar ve fırın kebabı
küp kebabı
kolokas
molohiya
börek
bumbar
patates köftesi ve kabak çiçeği dolması gibi sıcak sipasiyaliteler gelir
Taze ve çok çeşitli deniz ürünleri
Kıbrıs mutfağında özel bir yere sahiptir
KIBRIS ROSTOSU (Kıbrıs) (4 kişi için)
Malzemeler :
* 800 gram süt danası
* 50 gram sadeyağ
* 1 bardak üzüm sirkesi
* birkaç baş karanfil
* birkaç parça dövülmemiş tarçın
* üç – dört diş sarımsak
1 baş soğan
* 1/2 bardak zeytinyağı
* yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapılışı :
Süt danasının but tarafından bir parça alın
Bunun türlü yerlerini ince ve sivri bir bıçakla delerek bu deliklere tarçın
karanfil ve sarmısak parçalarını yerleştirin
Eti bir güvece yerleştirin ve üstüne
sirke döktükten sonra eti vakit vakit çevirerek bu salamurada bir gün dinlendirin
Bir tencereye rendelenmiş soğanı
sadeyağı ve yarım bardak zaytinyağını koyup kabı ateşe oturtun
Soğanları iyice ölünceye kadar karıştırarak kavurun
Soğanlar iyice pembeleşince bir gün salamurada dinlendirilmiş eti iyice süzdükten sonra tencerenin içine koyun
Tuzlayıp biberledikten sonra her yanını iyice pembeleşinceye kadar kavurun
Etin her yanı iyice kızarınca tencerenin ağzını bir yağ kâğıdıyle örtüp kâğıdın üstüne tencerenin kapağını kapatın ve eti vakit vakit çevirerek birbuçuk saat hafif ateşte pişirin
Et iyice pişince (Bunu anlamak için çatalı ete batırını
Kolaylıkla batarsa pişmiş demektir) bunu servis tabağına alın
Dilim dilim kestikten sonra salçasını üstüne dökün
Servis tabağının çevresini de püre patatesle veya sote edilmiş bezelyeyle süsledikten sonra servis yapın
ZEYTİNLİ EKMEK
Malzemeler :
* 3 su bardağı un
* 3 yumurta
* 3/4 su bardağı sıvı yağ
* 1′er su bardağı süt ve zeytin
* kabartma tozu
* taze nane
* tuz
Yapılışı :
Yumurtaları çırpın
Sırasıyla yağı
tuzu
sütü
unu ve kabartma tozu çırparak üzerine ekleyin
Çekirdekleri çıkarılıp
küçük küçük doğranmış zeytinleri
naneyi ilave edin
Yaptığınız hamuru kek kalıbına döküp 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul